Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Trumpova viceprezidenta peskovali na Broadwayi. Z muzikálu pláchl, Trump zuří

Autor: jer, ČTK - 
19. listopadu 2016
20:10

Nově zvoleného amerického viceprezidenta Mika Pence vítalo bučení i pozdravy, když se v pátek večer objevil na představení muzikálu Hamilton na Broadwayi. Při klanění po představení oslovil Pence herec Brandon Victor Dixon, který ztvárnil roli třetího amerického viceprezidenta Aarona Burra. Na konec jeho výzvy nečekal a ze sálu rychle odešel. Zvoleného prezidenta Donalda Trumpa incident rozlítil a v sobotu účinkující vyzval k omluvě.

„My jsme, pane, různorodá Amerika, která se bojí, že vaše nová administrativa nebude chránit nás, naši planetu, děti a rodiče, že nás nebude bránit a že nám zaručí naše nezadatelná práva. Opravdu doufáme, že vás toto představení inspirovalo k tomu, abyste prosazoval naše americké hodnoty a pracoval ve prospěch nás všech. Všech,“ řekl Dixon, který sklidil velký aplaus.

Budoucího amerického prezidenta Donalda Trumpa ale tento výstup viditelně popudil. „Účinkující Hamiltona byli včera večer velmi hrubí vůči velmi dobrému muži, Miku Penceovi. Omluvte se!“ napsal Trump na svém Twitteru.

List New York Times v sobotu s odvoláním na mluvčího představení napsal, že Pence zůstal stát v hale před vchodem do hlediště a celý Dixonův proslov slyšel. Hlavní producent muzikálu Jeffrey Seller po Penceově odchodu řekl, že doufá, že si politik odnesl poselství díla, tedy schopnost vcítit se do druhých.

Muzikál Hamilton se hraje od loňska a stal se velkým hitem. Pojednává o jednom ze zakladatelů státu a prvním ministru financí USA Alexandru Hamiltonovi. Získal 11 divadelních cen Tony a jeho tvůrce dostal Pulitzerovu cenu za nejlepší drama. Chodí na něj politici i celebrity. Prezident Barack Obama na něj přivedl obě své dcery, viděla ho první dáma Michelle Obamová i viceprezident Joe Biden.

 

prezny ( 19. listopadu 2016 23:21 )

Dobře soudruhu, hlavně že už máš USA rád

romanetta ( 19. listopadu 2016 22:51 )

safez ( 19. listopadu 2016 20:49 )

Celej Milouš,Trump bude čekat na omluvy a sám žádnou nedá.

Zobrazit celou diskusi