Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Trump se opět „vykašlal“ na protokol. Pláchl novinářům na večeři s rodinou

Autor: Alexandr Božilov - 
16. listopadu 2016
10:47

Nastupující americký prezident Donald Trump porušil protokol, když opustil svůj mrakodrap a prchl před čekajícími novináři. Miliardář chtěl povečeřet v soukromí se svou rodinou, a tisk tak ze svých plánů vynechal. Podle nepsaných pravidel přitom každý prezident, včetně toho nastupujícího, cestuje spolu s novináři pokaždé, když opustí půdu Bílého domu. Tak má veřejnost přehled o jeho aktivitách. 

Trumpův dočasný tým informoval dychtivé novináře čekající v budově Trump Tower, že se budoucí prezident po zbytek dne ani noci nikam nechystá. O dvě hodiny později však prezidentská kolona aut neohlášeně budovu opustila.

Nakonec se ukázalo, že se Trump a jeho rodina nachází na Manhattanu v restauraci 21 Club. Žurnalisté ale dovnitř vpuštěni nebyli. Mluvčí Hope Hicks jim potvrdil, že Trump uvnitř restaurace skutečně večeří se svou rodinou, a požádal novináře, aby to respektovali.

To, že nově zvolený prezident vynechal tisk ze svých plánů, je v Americe nevídaná situace. Bývá totiž zvykem, že novináři doprovází prezidenta úplně všude. Reportéři a fotografové byli přímo u atentátu na prezidenta Kennedyho v Dallasu a stáli jen pár kroků od prezidenta Regana, když byl postřelen před hotelem ve Washingtonu. Také na všech zahraničních cestách včetně dovolených doprovázejí američtí novináři svého prezidenta. Je to považované za jakousi zprostředkovanou kontrolu pro veřejnost.

Vše o Donaldu Trumpovi čtěte ZDE

Prezidentské volby v USA 2016 na Blesk.cz ZDE

sores ( 16. listopadu 2016 12:39 )

No, jestli se mu podaří vystěhovat 2-3 milióny hispáncu a negrů co kšeftují s drogama a jsou zločinci z USA zpět odkud pochází, tak snad se přidá i Evropa a zbaví se konečně černých. Byl by to od něj super hrdinský počin!!! Bude to hodně těžký úkol, černí se drží Evropy jako vosa flusu.

nezadat1 ( 16. listopadu 2016 11:29 )

Ani se mu nedivím,má charakter a nebude se zahazovat s tou špínou co na něho kydala hnůj a to ještě před večeří aby se ze stech srááčů co kydají hnůj poblil.

noacojezase ( 16. listopadu 2016 11:22 )

Podle nepsaných pravidel přitom každý prezident, včetně toho nastupujícího, cestuje spolu s novináři pokaždé, když opustí půdu Bílého domu, v čem je tedy problém.

steelheart ( 16. listopadu 2016 10:59 )

 to má pořád cestovat s těmi novináři, kteří ho celou kampaň očerňovali a potápěli???

Zobrazit celou diskusi