Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zákeřný útok srazil odpůrce Trumpa při řečnění ze schodů. Začala velká bitka

Autor: tmp - 
15. listopadu 2016
19:30

Poklidný protest proti nově zvolenému prezidentovi Donaldu Trumpovi na státní univerzitě v americkém Ohiu narušil útok mladého muže. Ten srazil zezadu k zemi řečníka, který zrovna promlouval k davu. Upozornila na to televize CNN. Ve Spojených státech už druhý týden protestují studenti po celé zemi.

„Nemusím dělat kompromisy…“ Tak to byla poslední slova řečníka na demonstraci proti zvolení Donalda Trumpa prezidentem na státní univerzitě v Ohiu předtím, než ho srazil k zemi jeden ze studentů.

Muž, který zrovna přednášel projev, se skácel k zemi, nejbližší účastníci demonstrace se pak okamžitě pustili do útočníka a začala velká rvačka. Tu ovšem po chvíli ukončili přítomní policisté, kteří muže zatkli, zatímco zbytek jeho spolužáků křičel: „Ostuda, ostuda!“ 

Napadený muž Timothy Joseph univerzitu absolvoval v roce 2014. Podle něj může za agresi nepřímo nově zvolený prezident. „Tento útok ukazuje, že musíme vybudovat více solidarity, abychom mohli odolávat násilí, které Trump svou rétorikou povzbudil,“ řekl Joseph CNN.

Demonstrace proti nově zvolenému prezidentovi Donaldu Trumpovi už trvají druhý týden. Podle agentury Reuters se jen v pondělí protestů účastnily tisíce studentů po celé zemi. Nejnovější protesty vyvolala informace, že strategickým poradcem nového prezidenta bude Stephen Bannon, který je označován za rasistu. Sám Trump protesty odsuzuje.

Vše o volbách v USA čtěte zde

jirimat ( 15. listopadu 2016 20:30 )

Z protestujících dětiček a studentů mají největší radost rodiče, kteří často musí šetřit každý dolar, aby děti mohly jít na školu! Takhle vyhazují peníze oknem a zbytečně!

snehulak ( 15. listopadu 2016 20:02 )

Pokud je mi známo, platí i v USA na univerzitách akademická svoboda a zákaz politických projevů. Takže projev muže, který řečnil (navíc již nebyl student) byl nezákonný, právě tak jako zásah policie. Měli se tam pomlátit. Ostatně, rvačka vypukla mezi dvěma skupinami, nejen mezi útočníkem a partou ochránců. Ani všichni studenti nemají stejný názor, jak se nám snaží nakecat PRESStituti.

Zobrazit celou diskusi