Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zděšená rodina 11letého modrookého džihádisty promluvila! Jak se ze zvídavého chlapce stal zabiják ISIS?

Autor: rc - 
3. září 2016
20:11

Bezcitně pozvedl zbraň a s úsměvem na rtech střelil zajatce do zátylku! Rodina modrookého popravčího ISIS je zděšena a nedokáže pochopit, jak se z jejich zvídavého chlapce mohla stát zrůda. „Je to horší než truchlení,“ řekl rodinný přítel DailyMailu.

V roce 2004 vyšla v novinách v anglickém Kentu fotografie spokojené novopečené rodinky. Rodiče se těšili ze svého malého novorozeného chlapečka oděného do modrých dupaček, které krásně ladily k jeho modrým očím.

Po dvanácti letech jeho fotografie plní noviny znovu, ovšem tentokrát se nad ní nikdo nerozplývá, ale děsí. Roztomilý Joe je totiž synem Sally Jonesové, Angličanky, která se přidala k samozvanému Islámskému státu a do hlavního města džihádistů Rakky vzala i svého chlapce.

V roce 2013 rodině řekla, že jedou na dovolenou do Turecka, ovšem namísto toho se vypravila do Sýrie, kde na ni čekal její nový manžel džihádista Junaid Hussain, s nímž se seznámila po internetu. Hussain zemřel před rokem poté, co ho zabil americký dron. Sally, která si nyní říká Sakinah Hussain nebo Umm Hussain Al-Britani však v Sýrii zůstává dál a přes sociální sítě šíří propagandu.

Prarodiče o chlapci slyšeli naposledy, když jim volal ze Sýrie. Tehdy už tušili, že se stalo něco strašného. Matka se synem už se totiž měli dávno vrátit domů, ale jakoby se po nich slehla zem. Najednou jim zazvonil telefon. „Ahoj, babičko,“ řekl chlapec. Babičce začal vyprávět, že ho jeho »otec« učí místnímu obchodu a našel si tam spoustu kamarádů.

„Měla toho tolik, na co se ho chtěla zeptat, ale slyšela, že je tam s ním jeho matka, od které musel dostat svolení, než odpověděl na otázku. Slyšela totiž, jak mu Sally říká »ne«,“ řekl DaillyMailu rodinný známý. To bylo naposledy, kdy se o chlapci dozvěděli nějaké zprávy. Tedy až doteď.

Sally svého synka přejmenovala na Hamza a stal se »lvíčetem chalífátu«, jak říká Islámský stát dětem, které slouží v jeho řadách. Před pár dny svět šokovalo video, v němž se malý chlapec usmívá, než pozvedne hlaveň zbraně a popraví kurdského zajatce.

„Je mi zle,“ řekla podle DailyMailu babička chlapce rodinnému příteli, když spatřila děsivou fotografii svého vnuka, který se za tři roky změnil v zabíjející zrůdu. „Jestliže existuje Bůh, proč to nezastaví?“ dodala. Šedesátiletá žena si chlapce pamatuje jako usměvavého a veselého, který miloval čtení encyklopedií a také svá zvířátka – pejska Rizzu, králíka a kočku. Podle ní u nich Joe trávil každou volnou chvíli. V létě chlapce brali na pláž Herne Bay a také jezdili karavanem na prázdniny do Great Yarmouth.

To je však dávno. Teď už  rodina chlapce nepoznává. „Je to horší než truchlit,“ řekl DailyMailu rodinný přítel. „Oni milují Joa a chybí jim, ale jsou zděšeni z násilí, které ho změnilo. Jeho babička ztratila svého vnuka. Nemůže nic udělat, aby ho dostala zpět, a kdyby náhodou ho dostala zpět, už to nebude ten samý chlapec, jakým byl,“ dodal.

Matka, která se na internetu chlubí fotografiemi, na nichž je s AK-47, chlapce do Sýrie odvlekla násilím. Podle babičky se Joe obával, že ho chce matka odvézt. „Špatně spal,“ vypráví rodinný známý DailyMailu. „Babička poté zjistila, že se obává toho, že jeho matka plánuje výlet,“ pokračuje ve vyprávění děsivého rodinného příběhu. Chlapcovy obavy se opravdu vyplnily a namísto toho, aby dospívající mladík hrál hry a dováděl se spolužáky ze školy, stal se jedním z dětí, které skončily ve spárech Islámského státu.

Na děsivé video, v němž chlapec chladnokrevně zastřelí vězně, se podívejte zde!

valduk ( 3. září 2016 21:58 )

 Kluk se snaží, aspoň jednou miliontinu viny Sykese ze svého národa smazat ...

dzambulka007 ( 3. září 2016 20:38 )

Soustrast otci a zbytku rodiny. Ta zrůda to dítě měla nechat doma, když už se rozhodla dělat matraci vrahům. Britové, co ta vaše slavná sociálka? Tentokrát nezasáhne?

Zobrazit celou diskusi