Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Děvčátko se jmenuje Neurčená: Doplatilo na hádky mámy s exmanželem

Malá dívenka se jmenuje Neurčená.
Malá dívenka se jmenuje Neurčená.  (Autor: TV Joj)
Autor: shp - 
9. srpna 2016
19:22

Je jí už měsíc a půl, ale přesto má stále v rodném listě jako křestní jméno napsáno Neurčené. Malinká holčička z Bratislavy totiž doplatila na hádky maminky a jejího exmanžela, kvůli kterým stále nemá jméno. Její případ bude muset k soudu.

Zatímco příjmení má Mikulová po mamince, křestní jméno holčičce tak nějak chybí. Renáta však přiznává, že za tím jsou problémy s exmanželem. „Tím, jak nedal potvrzení, že se může jmenovat Adéla, jí dali jméno Neurčená,“ řekla matka TV Joj.

Nyní Renáta čeká, až jí přijde předvolání k soudu. Tam se střetne s exmanželem i biologickým otcem dítěte. U něj se musí všichni tři dohodnout, jak se dítě bude jmenovat. I když jde o nezvyklou situaci, na Slovensku není výjimečná.

Deset až patnáct dětí z dvou stovek jsou takovéto případy,“ řekla bratislavská matrikářka Viera Zámečníková. Renáta bere celou situaci s humorem. Současný rodný list své dcerce chce schovat na památku.

Video  Reportáž TV Joj o dívce, která nemá křestní jméno.  - TV Joj
Video se připravuje ...

duli ( 9. srpna 2016 23:23 )

Tohle se děje i v ČR. Mojí kamarádce se toto stalo před 11 lety. U soudu se vyměnili právníci a "neurčená" má nyní jméno i jiné příjmení po zdlouhavých tahanicích. Mužská uražená ješitnost je bezbřehá.

uzar ( 9. srpna 2016 21:44 )

 Slovensko no..

Yarda ( 9. srpna 2016 20:52 )

"Jak se jmenujete?" "Jojojosef Nononovák." "Vy koktáte?" "Ne, můj otec koktal. A matrikář byl idiot."

Zobrazit celou diskusi