Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Prvňáka odvlekla sociálka ze třídy: Matka odhalila děsivé tajemství!

Autor: lm - 
20. května 2016
06:01

Malého Marca (7) odtáhla sociálka spolu s matkou z první třídy a odvezla ho do Švýcarska. Plačící chlapec se držel učitelky a nikam nechtěl, ale bylo mu to málo platné. Chlapec žil předtím sedm let s babičkou a matka o něj údajně nejevila zájem. Blanka G. (32) ale tvrdí, že vše bylo jinak!

Případ malého Marca (7) otřásl Slovenskem. Pro prvňáčka si v pátek 13. května přišla přímo do třídy sociálka s matkou a násilím plačícího chlapce odvlekla pryč. V šoku z chování arogantního státního úředníka a sociálky byla nejen veřejnost, ale i politici, kteří přislíbili, že případ prošetří.

O kauze informovala na svém blogu aktivistka Monika Kozelová, která uvedla, že matka Marca je žena „lehčích“ mravů, která chlapce nikdy nechtěla. Blanka prý dokonce během těhotenství podstoupila interrupci, která se ale nepovedla, a když se chlapec narodil, žalovala nemocnici o náhradu škody. Po čtyřech měsících od porodu se Blanka prý sbalila, syna dala své matce a odešla do zahraničí. Dále se s ním vídala asi třikrát do roka a nic na něj neplatila. O syna si po sedmi letech prý zažádala jen kvůli tučným dávkám.

Proti tomu všemu se ale Blanka, kterou veřejnost označuje za necitlivou, tvrdě ohradila. „Cítím se naprosto mizerně. Tím si můžete být jistí,“ napsala Novému Času v reakci na zveřejněné video ze zásahu sociálky. Dále se slovenským deníkem komunikovala jen prostřednictvím své advokátky.

Advokátka tvrdí, že její klientka je milující matka, která byla před sedmi lety nucena z domu odejít kvůli blíže nespecifikovaným rodinným problémům. „Nejen babička se starala o dítě, ale i paní G. chodila jen na dvoutýdenní turnusy, protože si nedokázala najít žádnou práci a byla nucena postarat se o své dítě tak, že si vydělá peníze, aby mohla získat povolení vzít si ho k sobě,“ uvedla Diana Messingerová.

Podle advokátky matka na Marca posílala peníze a brala ho k sobě na návštěvy do Švýcarska. Mají spolu prý naprosto normální vztah, což potvrzují i společné snímky, kterými se Blanka chlubila na Facebooku. „Mám dokonce zvukový záznam, kde malý Marco říká mámě: ‚Maminko, přijď ke mně i v noci. Maminko, vezmi mě do Švýcarska,‘“ zdůraznila advokátka. Že by její klientka v současnosti brala drogy, jak tvrdí aktivistka, je prý nesmysl, který vyloučily i krevní testy.

Marco je prý ve Švýcarsku zapsaný na základní škole v Bülachu pro děti, jejichž mateřským jazykem není němčina. „Řádně chodí do školy, je absolutně šťastné, vyrovnané a je rádo, že je s matkou,“ tvrdí právnička.

dzambulka007 ( 21. května 2016 00:57 )

Stejně to nechápu, přijde nějaký chlap, dokonce i kdyby se nějak prokázal a oni mu vydají dítě? Doklady, papíry, všechno může být falešné.

noram ( 20. května 2016 23:39 )

Na jedno dítě dostane ve Švýcarsku v kantonu Bülach 250 franků, což je momentálně 6.080,23 Kč.

bernadette ( 20. května 2016 16:00 )

Pravděpodobně taky dostane zlatý padák.

pozorovatel2013 ( 20. května 2016 12:56 )

to co predvedl úředník ze socialky na Slovensku, by měl mít okamžitý vyhazov. Toto řešit před dětmi v tomto věku? dostat tohoto člověka nebo tohoto primitiva do ruky, tak mi to je jedno, že půjdu sedět. Je to debil, který zneužívá svojí pravomoc. Slováci, co to tam máte? Pryč s ním. Matka? to musí být taky pěkná krÁva. Babička má doufám vše zdokumentováno a na všechno má dokumenty. Bude to potřebovat k soudu. Přeji babičce pevné nervy a malému hodně zdraví a pohody.

safinka59 ( 20. května 2016 12:12 )

...starostlivá matka ?! Proč tedy musela zasahovat sociálka a nedomluvila se v klidu s rodinou ?! Opět další ksindl rádoby matky s odznakem státního úředníka !

Zobrazit celou diskusi