Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Plačícího prvňáka odvlekla sociálka ze třídy: Spolužáci se bojí chodit do školy

Autor: lm - 
19. května 2016
13:58

Případ malého Marca (7) šokoval Slovensko. Pro chlapce si do první třídy přišla sociálka a násilím ho odvlekla za matkou, ke které ale nechtěl. Klučina brečel a držel se učitelky, ale nebylo mu to nic platné. Matka ho už zapsala na školu do Švýcarska a tvrdí, že nemusí nic vysvětlovat a chlapec se má dobře. Prvňáci se po zásahu sociálky bojí chodit do školy.

Slovenskem otřásl značně brutálního zásahu sociálky, která násilím odvlekla sedmiletého chlapce z první třídy na základní škole v obci Brehy. Uplakaný chlapec se držel učitelky a nechtěl odejít s matkou, které syna svěřil do péče soud. Úředník vše řešil přímo před zraky malých prvňáčků, kteří mají ze zážitku velké trauma. Děti mají podle ředitelky Márie Škodové strach chodit do školy a rodiče si na postup sociálky stěžují.

O malého prvňáčka se prakticky od narození starala jeho babička, protože matka se ho po čtyřech měsících zřekla. Aktivistka Monika Kozelová Blanku G. na svém blogu vylíčila ve velmi negativním světle. Údajně jde o ženu lehčích mravů, která i v těhotenství pila ve velkém alkohol, kouřila, a dokonce šňupala kokain. Braní návykových látek v těhotenství nejspíš způsobilo, že chlapec trpí separační úzkostí, poruchou pozornosti ADHD a hypermobilitou. Matka se o chlapce znovu přihlásila a odtáhla ho do Švýcarska podle aktivistky pravděpodobně kvůli vysokým dávkám, které za něj dostane.

Babička se pokoušela o vnoučka bojovat u soudu a malý Marco prý u výslechu i uvedl, že chce zůstat s ní. Sociálka ale podle aktivistky protokol zmanipulovala a soudu předložila jiné důkazy. Soud následně svěřil dítě matce.

Na sociálních sítích se k případu vyjádřila i matka malého Marca. „Ti lidé, co mě znají, vědí a ti, co mě neznají, neznám ani já, proto nemusím nikomu nic vysvětlovat a dokazovat. Děkuji za podporu," napsala na Facebooku. Ředitelce slovenské Brehy pak napsala, že její syn nastupuje od 19. května do ZŠ ve švýcarském Bülachu. Že je chlapec šťastný se snaží dokázat i snímky na svém Facebooku.

Slovenskou veřejnost netaktní postup sociálky velmi rozhořčil. Do případu se vložil i prezident Andrej Kiska, který přislíbil, že celou záležitost již prošetřují jeho ministři a on ji osobně bude sledovat. Způsob výkonu mu přijde nepřípustný.

Jarabak ( 19. května 2016 15:08 )

Ukopnout palici té matce, těm pracovnicícm sociálky i tomu soudci. jinak se s tímto brutálním terorem na dětech, páchaným rozvedenými matkami, nedá nic dělat.

Zobrazit celou diskusi