Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Útok v Nice: Zpěváka z U2 zachraňovala protiteroristická jednotka

Autor: haj - 
17. července 2016
12:41

Čtvrteční teroristický útok ve francouzském Nice si vyžádal životy nejméně 84 lidí a přes 200 osob utrpělo zranění. Nyní však vyšlo najevo, že v osudný moment byla na místě i rocková hvězda Bono (56)! Zrovna seděl v restauraci, když horor vypukl.

Frontman kapely U2, který vlastní dům ve vesničce Èze, odkud to má do Nice jen asi 12 kilometrů, trávil večer společně s přáteli v restauraci La Petite Maison na promenádě. Kolem ní zhruba v půl jedenácté projížděl kamion smrti. Za volantem seděl terorista Mohamed Lahouaiej Bouhlel (31), který prorazil bezpečnostní bariéru a vjel do davu lidí, kteří v pěší zóně podél moře zrovna pozorovali ohňostroj.

„Najednou jsem viděla lidi, jak s křikem utíkají pryč. Najednou nastala tichá panika, bylo to neobyčejné,“ vylíčila pro La Parisienne magazine své děsivé zážitky majitelka podniku Anne-Laure Rubi, kterou rázem přepadl strach. Ozval se v ní pud sebezáchovy a ona se bezděčně obrátila na jednoho z hostů, bývalého starostu Nice Christiana Estrosiho (61).

Chytila ho za ruku a vyděšeně se zeptala, co se děje. Politik, jenž seděl jen kousek od Bona, prý zrovna telefonoval. „Nechtěl mi toho moc říct. Myslím, že se zrovna dozvídal o tom útoku,“ míní Rubi. Zbytek personálu restaurace už na nic dalšího nečekal, okamžitě stáhl rolety a všechny instruoval, aby se schovali a zůstali v klidu, dokud se situace neuklidní. Všichni měli strach a netušili, co se bude dít dál.

Asi po půl hodině dorazily protiteroristické jednotky a všechny z restaurace zachránily, mezi nimi i slavného zpěváka (vlastním jménem Paul David Hewson). „Bono si musel dát ruce za hlavu a zůstat v klidu stejně jako všichni,“ popsala majitelka restaurace fakt, že hvězdná kariéra v tomto případě rozhodně neznamenala žádné výjimečné zacházení.

Policisté posléze všechny odvedli do bezpečí na nedaleké náměstí Massaena. „Policie se očividně obávala, že by teroristé mohli být stále na svobodě, a tak byli pro ně všichni podezřelí,“ dodala podle britského Daily Mailu žena k masakru, který se odehrál v den výročí pádu Bastily.

Není to ovšem poprvé, co se irský zpěvák připletl k teroristickému útoku. Během listopadového masakru v klubu Bataclan se také zrovna vyskytoval v Paříži a zkoušel tu s kapelou na koncert. Tehdy se ovšem zachoval jako formát a místo toho, aby francouzskou metropoli hned poté opustil, zůstal tu a hned druhý den ráno šel obětem vzdát hold.

Video  Oslavy Dne pádu Bastily se změnily v krvavý teror.  - Reuters
Video se připravuje ...

VÍCE O TERORISTICKÉM ÚTOKU V NICE NAJDETE>>>ZDE!

 

majojo ( 18. července 2016 16:53 )

 D***e, proč? Guano se mu dělo. Ona ta protiteroristická jednotrka neměla jinou zábavu než vytahovat podělanýho zpěváka z hospody, kam žádnej kamion nenajížděl?

noram ( 17. července 2016 19:12 )

Slováci jsou rozumnější.

noram ( 17. července 2016 19:09 )

 Něco takového tady nesmíš napsat. Češi jsou jediný národ, který je posedlý USA.

pomoooc-hori ( 17. července 2016 17:19 )

lesnismes ( 17. července 2016 16:57 )

Paranoia v konecnem stadiu.sorry bratre ,jsme s tebou.

Zobrazit celou diskusi