Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Náklaďákem drtil kočárky, rodiče odhazovali děti z cesty! Svědci popsali děsivý útok v Nice

Autor: lm - 
16. července 2016
17:46

Opravdový horor! Tak popisují svědci čtvrteční masakr ve francouzském městě Nice, při kterém 31letý Mohamed Lahouaiej Bouhlel v nákladním autě zabil nejméně 84 lidí. Terorista nemilosrdně vraždil děti i celé rodiny.

Nejméně 84 mrtvých a přes 200 zraněných. To je děsivá bilance čtvrtečního masakru v Nice, který rozpoutal 31letý Mohamed Lahouaiej Bouhlel. Šílenec za volantem nákladního vozu vjel ve vysoké rychlosti do davu lidí při oslavách státního svátku. Podle svědků řidič kličkoval, aby způsobil co největší ztráty na životech. Terorista se neštítil pod koly náklaďáku drtit ani kočárky a rodiče před ním odhazovali děti z cesty.

Na promenádě byl v tu dobu i přítel Marie Cabot (23), který je naprosto otřesen. „Těla lítala všude. Viděl, jak drtí kočárky. Mluvil tam s šestiletým chlapcem a o pět minut později byl ten kluk sražen a zabit. Je z toho traumatizovaný a v šoku,“ řekla britskému serveru MailOnline přítelkyně muže. „Bylo to naprosto nelidské. Všichni se dobře bavili a smáli se. Pak se stalo nemožné. Bylo to jak v hororovém filmu,“ řekla Ukrajinka Yevgeniya Pankina (30).

Video  Děsivé záběry teroristického útoku v Nice: Náklaďák projíždí davem lidí na promenádě.  - Facebook
Video se připravuje ...

„Bylo tam spoustu těl. Mnoho mrtvých. Měli rozbité lebky,“ popsal Zaharia Alexandr, který na promenádě čekal v autě na kamaráda. Všichni jsme se snažili pomoci těm, kteří to přežili,“ dodal.

„Bylo tam mnoho mrtvých přikrytých bílými prostěradly. Jeden muž se hroutil nad tělem příbuzného, plakal a modlil se k Alláhovi,“ uvedl další ze svědků, John Cordwell (66) z Velké Británie. „Viděl jsem velmi nešťastnou ženu vedle napůl zakrytého těla. Pak tam byl mladý pár, který stál v šoku vedle těla svého dítěte. Byl to strašný pohled. Několik lidí to vůbec nezvládalo, bylo to velmi emocionální, křik a pláč. Ženy si rvaly vlasy.“

Video  Děsivé záběry teroristického útoku v Nice: Náklaďák projíždí davem lidí na promenádě.  - Facebook
Video se připravuje ...
Útočníka z Nice se pokoušel zastavit i neznámý motorkář. Hrdina bohužel ale nejspíš sám nepřežil. „Byl tam motocykl opřený o krajnici a tělo jezdce přikryté dekou, zpod které byly vidět černé kožené boty. Byl to pravděpodobně ten hrdina. Kdo jiný by to mohl být? Motocykl nebyl poškozený tak, že by ho srazil ten náklaďák, takže si myslíme, že to byl ten muž, který se pokusil řidiče zastavit,“ popsal britskému serveru pár z Frankfurtu.

Hněv místních se nyní obrací proti vládě, která masakru nedokázala zabránit. „Celé roky všichni věděli, že Nice je místem, odkud se rekrutují teroristé do Sýrie a Iráku. Věděli jsme, že se to stane. Je to šok, ale není to překvapení,“ stěžuje si Fred Colombo (32), překladatel žijící v Nice. „Měla tu být armáda. Turisté spoléhají na bezpečnost. Pro vládu jsme jen kusy masa. Na evropském fotbalovém šampionátu vydělali spoustu peněz a my jsme tu skončili jako dobytek jdoucí na porážku,“ souhlasila Sarah Guida.

VŠE O ÚTOKU V NICE ČTĚTE ZDE>>

mistr_yoda ( 17. července 2016 08:41 )

Problém je, že 80% řidičů kamionu ve Francii se jmenuje Mohamad.

mistr_yoda ( 17. července 2016 08:06 )

Do jedoucího, navić kličkujícího cíle se špatně střílí i s výcvikem. Každý fízl nemůže být James Bond.

andorea ( 17. července 2016 07:58 )

Šli na ohňostroj.

mistr_yoda ( 17. července 2016 06:13 )

Ty debile, představ si, že jsi fízl stojíš uprostřed zpanikařeného davu, říti se na tebe kamion rychlostí 50 km/h.... A teď se tref.

ondi ( 17. července 2016 01:19 )

proč z nás pořád dělají idioty? proč nejsou střely na straně řidiče? proč nejsou střely z levé strany kabiny? proč není v době oslav, kdy je na místě plno lidí, takováto silnice uzavřena? proč policajti uvěří historce o zásobování zmrzlinou? proč nefungují bezpečnostní opatření? proč nechají magora ujet 2 km? proč mu po pár metrech neustřelí palici? proč už není Evropa bezpečná? kdo z odpovědných mi na toto odpoví?!?

Zobrazit celou diskusi