Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Češka o Dubaji: Rezervace stolu až za půl milionu. Poznala i syna šejka

Autor: tmp - 
8. února 2016
05:15

Blesk.cz minulý týden informoval o příběhu Češky Adély (22), která bezmála rok žila a pracovala v muslimské Dubaji. Ta se teď svěřila s tím, jak se omylem ocitla na nejluxusnějším večírku nebo jak se nevědomky seznámila s potomkem jednoho z nejmocnějších vládců arabského světa.

Kluby jsou většinou v hotelech, musí se tam rezervovat stůl, který stojí 10 až 70 tisíc dirhamů (v přepočtu 70 až 490 tisíc korun – pozn. red.),“ říká Češka Adéla, která často chodila na tzv. ladies night, kdy jako žena nemusela platit nic. „V rámci toho dávají několik lahví vodky a nějaké nealko,“ popsala. U každého stolu jsou dva číšníci. „Nalévají pití, zapalují cigarety a jsou naprosto k dispozici.“

Služby fungují na vysoké úrovni i na toaletách. „Jsou tam žehličky na vlasy a opět je tam pracovnice, která uklízí po každém použití toalety a podává ubrousky na ruce. Když jsem byla v takovém klubu poprvé, tyhle ženy měly paradoxně větší výplatu než já,“ směje se Adéla.

Adéla se postupně vypracovala z barmanky až na manažerku administrace v marketingové společnosti. Právě s ní má spojený i jeden z největších zážitků, co se týče společenského života. „Byla to akce od místní banky, která pravidelně pořádá party pro VIP klienty, kteří mají na účtech nejvíc peněz.“ Na tu byl pozván i její šéf, který Adélu vzal s sebou.

„Já jsem se tam ocitla vlastně úplně náhodou. Můj šéf mě tam pozval, abych se více seznámila s těmi lidmi, protože byli důležití i pro naši firmu. Ale pak šéfovi někdo zavolal a po pěti minutách musel odjet,“ vzpomíná Adéla.

„Takže mě tam nechal a já musela konverzovat s nejbohatšími lidmi z Dubaje a vůbec jsem nevěděla o čem,“ směje se. Na akci byli manažeři nejvýznamnějších firem. „Byla tam i manažerka hotelu Atlantis nebo šéf největší dubajské IT firmy,“ řekla. O Češce přítomní automaticky předpokládali, že také řídí některou z významných společností. A ta je v tom nechala.

Seznámila jsem se se synem šejcha

Adéla své komunikační dovednosti s vlivnými místními využila, i když se nevědomky seznámila s potomkem toho vůbec nejmocnějšího.

„Seznámila jsem se s ním v práci a byl to takovej sympatickej kluk. Má 28 bratrů a sester a má 4 matky. On byl nadšený z toho, že já nevím, kdo on je, takže proto jsme byli super kamarádi,“ popisuje Adéla. O tom, kdo doopravdy je, se dozvěděla až od své spolubydlící. „On mi ukazoval fotky a tam byla fotka jedné velké lodi, která patří jeho rodině. A potom mi kamarádka řekla, když jsem jí tu loď ukázala, že má prý samostatný ostrov a patří šejchovi,“ řekla Adéla.

Šejch je označení pro vůdce arabských emírů. Dubajský šejch podle odhadů magazínu Forbes disponuje majetkem 12,3 bilionu korun. Adéla zdůrazňuje, že s údajným potomkem jednoho z nejmocnějších vládců arabského světa byla jen kamarádka. „Jezdili jsme s jeho bratry na barbecue nebo na safari, byl hrozně fajn,“ uzavřela.

Otto2016 ( 9. února 2016 06:59 )

Velice si vážím takových slušných lidí jako jste vy. Gentleman každým coulem. 1 coul = 2,54 centimetru

Otto2016 ( 8. února 2016 17:14 )

Nejsem učitelka, ale jiná SLUŠNÁ A DOBŘE VYCHOVANÁ generace zcela jistě. Tomu tykání vás naučili v KSČ nebo v StB?

krdasseneda ( 8. února 2016 12:16 )

... řekla Adéla, kterou poprvé na úřad nepustili, jelikož nebyla dost zahalená... Napsalo děvče v minulém článku.Je zajímavé,že to nejde opačně.Jsi zahalená,když jdeš u nás na úřad?Mazej se svlíknout.

judittka ( 8. února 2016 12:02 )

nechápu jedno...když se jí tam tak líbilo a Arabové jsou tak galantní...proč tam nezůstala ta dotyčná??? Proč se hnala zpátky do Česka?? Aby nám mohla vymývat mozek a říkat jak to tam je úžasný??? Slečna si asi myslí že my se svou inteligencí asi nevíme co jsou oni zač nebo co???..... Milá slečno...nechte si ty žvásty pro někoho kdo neví co jsou Arabové zač...Je zajímavé že článek se objevil poprvé v době kdy to tu začalo vřít ohledně přistěhovalců.... A docela by mne fakt zajímalo kolika postelemi jste musela projít, aby jste mohla psát ty své zážitky

naidka ( 8. února 2016 11:27 )

Někdo píše spisovně, někdo hovorově. Pokud je příspěvek srozumitelný, tak o nic nejde.

Zobrazit celou diskusi