Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

V ruské vsi se převrhl kamion s vodkou, oslavy trvají už týden

Autor: ČTK - 
24. října 2015
08:17

Nebývalé štěstí postihlo zapadlou ruskou vesnici Maloje Perekopnoje, která leží na řece Volze tisíc kilometrů jihovýchodně od Moskvy. Podle zprávy serveru Vesti se na státní silnici protínající obec převrhl kamion s nákladem 20 000 lahví vodky. Oslavy ve vsi trvají už týden.

Většina lahví prý havárii přežila, ale přivolaní dopravní policisté už v okolí nehody nenašli žádnou. Obyvatelé vesnice podle ruského serveru nejprve přispěchali na pomoc řidiči kamionu, ten ale z místa nehody utekl.

Když ho nenašli, začali "zachraňovat" náklad. Podle starosty obce "místní aktivisté vodku evakuovali na bezpečné místo", protože auto, jemuž praskla pneumatika, začalo po nehodě hořet. Zpráva o havárii se bleskem rozšířila do širokého okolí a do malé vesnice se začali sjíždět příbuzní a známí, napsal server Vesti.

Obec Maloje Perekopnoje má 600 obyvatel, kteří by "s nasazením života" byli schopni zkonzumovat celý náklad přibližně do Vánoc, napsal ruský server. Nehodu a zmizení lahví vodky sice začala vyšetřovat policie, ale vyslaní kriminalisté se prý do své centrály v nedalekém Saratově navzdory urgencím zatím nevrátili.

krdasseneda ( 24. října 2015 10:37 )

Souhlasím,konečně pořádnej článek  

Zobrazit celou diskusi