Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Islamisté si holí vousy a oblékají ženské šaty: Chtějí utéct před ruskými nálety

Autor: mb - 
20. října 2015
15:09

Ruské nálety způsobily mezi řezníky z Islámského státu paniku. Podle britských médií se „nebojácní lvi chalífátu“ rázem proměnili v bandu zbabělců. Zbavují se vousů, převlékají za ženy a prchají do Turecka.

Britská novinářka Hala Jaber zveřejnila na sociální síti Twitter fotografii, kde je vidět hromada vousů a pohozené žiletky. Ty prý na místě zanechali prchající islamisté. „Vousy islamistů, oholili si je v Aleppu. Nyní prchají hladce oholeni do Turecka,“ napsala Hala Jaber.

Panika mezi islamisty

Podle ruského generál-plukovníka Andreje Kartapolova (51) jsou řezníci z Islámského státu nálety vyděšeni. „Naše rozvědka nám hlásí, že bojovníci Islámského státu prchají. V jejich řadách zavládla panika a dezertérství. Včera zhruba 600 bojovníků ze zahraničí opustilo své bojové pozice a snaží se nyní dostat do Evropy,“ prohlásil Kartapolov.

Západ nespokojen

Západ Rusko ale kritizuje kvůli tomu, že podle všeho míří i na jiné povstalecké skupiny a jde mu hlavně o podporu režimu prezidenta Bašára Asada (50). To prý uvádějí statistiky opozičních aktivistů. Jak uvedl Rami Abdulrahman z organizace SOHR (Syrian Observatory for Human Rights), za tři týdny „při stovkách ruských náletů zemřelo 370 osob, včetně 243 bojovníků, mezi kterými bylo 52 příslušníků hnutí Islámský stát.“ Ačkoliv se o data této organizace opírají i světová média, ruská televizní stanice RT upozornila na to, že se jedná o aktivitu syrského imigranta, který vše „řídí“ ze svého domu v britském Coventry. Naposledy byl ředitel SOHR v Sýrii před 15 lety.

75pedro ( 21. října 2015 08:11 )

Pavlínka Filipovská od podpisu anticharty hledá jak se znovu zalíbit. Myrka šla pro rohlíky...

vi3ol ( 20. října 2015 19:00 )

Tohle Putin právě chtěl, je to opravdu dobrý stratég..vyhnat je do Evropy, o to míň práce s ní bude mít on sám.. Válka bude, víc vám neřeknu..

mandat ( 20. října 2015 16:04 )

A kdo ma tuseni, kolik tech islamistu je uz v Evrope ?????????????

maruch ( 20. října 2015 15:37 )

Až se dostanou do Německa,kam je Anděla pozvala a začnou tam řádit a vraždit ,tak té megaku.ndě můžete poděkovat.

salto ( 20. října 2015 15:22 )

Kdepak ti islamisté asi skončí?

Zobrazit celou diskusi