Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Vražda během živého vysílání: Moderátora zastřelili přímo ve studiu!

Autor: haj - 
9. srpna 2015
22:15

Rozhlasový moderátor Gleydson Carvalho prožíval ve čtvrtek zcela běžný pracovní den, když do studia přímo v době živého vysílání vpadli dva ozbrojenci. Na zvukaře zařvali, aby zalezl pod stůl, vtrhli ke Carvalhovi do kabiny a v momentě ho zastřelili.

Útočníci se zbraněmi v ruce se do rádia Liberdade FM ve městě Camocin na severovýchodě Brazílie přihnali kolem tři čtvrtě na jednu místního času. DJ a moderátor Carvalho v té době zrovna vysílal svůj pravidelný pořad, ale vrazi se před ničím nezastavili a do Carvalha přímo ve studiu vypálili dvě rány do prsou a jednu do hlavy.

Vraždu prý ale posluchači rádia nezaznamenali, jelikož právě v době útoku hrála písnička. Teprve po ní oznámil jiný zaměstnanec rádia, že byl moderátor zastřelen. Ten byl mezitím okamžitě převezen do nemocnice, ale po cestě zemřel.

Zabijáci z místa činu uprchli na bílé motorce a odjeli do téměř neobydlené oblasti mimo město. Spravedlnosti se ale podle místní policie nevyhnou. „Najdeme je brzy, protože nemají vodu, peníze, jídlo a jsou v regionu, kde hodně svítí slunce a je to téměř poušť,“ uvedl pro britský The Telegraph policejní šéf Herbert Silva. Pachatelé prý navíc v rádiu zanechali otisky prstů, a tak kriminalisté již znají i jejich totožnost.

Proč byl Carvalho zavražděn, je zatím předmětem vyšetřování. Ovšem motivem mohla být jeho častá kritika vládní korupce. „Mluvil se mnou o výhrůžkách neustále, ale říkal, že nemá strach,“ prozradil jeho přítel Autran Santos.

 

8xxx8 ( 9. srpna 2015 22:23 )

Zobrazit celou diskusi