Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Po bodnutí vosou zemřel! Agresivní hmyz zabil muže u Orlické přehrady

Vosy jsou za stávajícího vedra a sucha agresivnější.
 (Autor: Profimedia.cz)
Autor: dce - 
10. srpna 2015
16:33

Tragicky skončil víkendový relax u vody pro asi třicetiletého muže. U Orlické přehrady muže pobodala vosa, kvůli neustávajícím vedrům a suchu velmi agresivní, a zabila ho. 

Asi třicetiletý muž byl podle serveru TN.cz na návštěvě u příbuzných na Orlíku. Vosa ho měla píchnout do paty a do nohy – muž údajně skonal velmi rychle. Informaci o úmrtí po bodnutí vosou potvrdil i mluvčí jihočeské záchranky.

„Šlo o přibližně třicetiletého muže, který přijel do Pukňova navštívit svou rodinu, která tu tráví dovolenou. Jen se na ně přijel podívat. Tady ho ovšem do paty a do nohy píchla vosa,“ řekl serveru TN.cz svědek události.

Problémy s vosami už hlásí lidé po stovkách – v nastalém počasí se totiž velké množství vos stahuje k lidským příbytkům. Vosy se zdají také velmi agresivní. Nicméně velké zdravotní potíže, nebo dokonce smrt po bodnutí jednou vosou nebývají u zdravého jedince obvyklé – muž byl tedy na vosí bodnutí pravděpodobně alergický.

salto ( 11. srpna 2015 09:14 )

Na rozdíl od mojí maličkosti

joanna5 ( 11. srpna 2015 07:41 )

Pokud víte, že jste na včelí bodnutí alergičtí, měli byste nosit identifikační náramek nebo jiné označení a vždy mít při sobě jednorázovou stříkačku s adrenalinem, který si můžete snadno sami aplikovat v případě, že dostanete žihadlo. Váš obvodní lékař vám poskytne instrukce. Noste jednu dávku v kabelce či aktovce, jednu mějte v autě a jednu doma. I když si injekci aplikujete, stejně jeďte na pohotovost, musíte být pod lékařským dohledem. Množství adrenalinu nemusí k záchraně života stačit - jen vám po může získat čas, abyste se dostali do nemocnice.

naidka ( 10. srpna 2015 19:06 )

Také je dobré mít doma antihistaminika.

abvydavatelstvi ( 10. srpna 2015 19:01 )

O alergii člověk ani nemusí vědět... me kolikrát pichly včely.. nebo vosy a nic se mi nestalo až jednou kdy jsem vesela prádlo a do žíly me pichla včela.....za sekundu na to se mi těžce dychalo.. klepalo se mi celé tělo.. začal mi opuchat jazyk.. a bylo mi na umříti ...v poslední chvíli me zachránili když jsem ztrácela vědomí... rychlá byla poblíž tak to stihli... Teď asi před dvěma lety me v Německu pichla vosa do stehna ...desila jsem se že dopadnu zle... tak me napadlo že Marie Treben psala ve své knize o léčivých bylinách že švédské kapky je dobré přiložit po bodnutí srsnem.. vosou nebo vcelou... tak jsem rychle namocila kapesnik a prilozila na bodnutí...a několikrát jsem to zopakovala... A asi to fakt pomáhá... bodnutí neoteklo... ani nebolelo.. ani nezrudlo... tak je třeba to zkusit než přijede doktor nebo se pacient k doktorovi dostane...!!

abvydavatelstvi ( 10. srpna 2015 18:50 )

Jenom včela si při bodnutí vytrhne střeva a umírá.... Ale vosy.. čmelaci ...srsni... ovádi... atd... ti můžou pichnout i několikrát po sobě ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání