Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Martínek se málem narodil v koloně: Auto s rodiči doprovodili dopravní zácpou policisté

Autor: rv - 
4. dubna 2024
19:56

Příchod na svět ve velkém stylu přichystal osud pro Martínka. Auto s nastávajícími rodiči uvázlo ve středu odpoledne v Liberci v koloně, více než dva kilometry od porodnice. Hošík se už ale dral na svět. Pomohli policisté ve služebním voze, auto s rodičkou doprovodili k porodnici. Tam dorazili právě včas.

Pro policisty Petra Kančiho a Tomáše Ottmara z krajského oddělení dohledu nad silničním provozem to měla být běžná služba. Zrovna kontrolovali situaci v liberecké Londýnské ulici, když na ně začal z kolony vozů stojících na červenou mávat řidič fordu.

Když k němu hlídka dojela, hned hlásil, že veze do porodnice svoji ženu a ta právě začíná rodit. Bylo třeba jednat rychle. „Naše hlídka ihned otočila vozidlo směrem k nemocnici, zapnula majáky a doprovodila ford před porodnici,“ popsala policejní mluvčí Ivana Baláková. Deset minut od chvíle, kdy nastávající tatínek mávl na policisty, už byl Martínek na světě.

Chlapeček i maminka jsou v pořádku. „Martínek měří 50 cm a váží 3790 g, maminka si dnes pochvalovala přístup všech zaměstnanců porodnice, kteří pro ni stresovou situaci zvládli velmi dobře,“ uvedl mluvčí Krajské nemocnice Liberec Václav Řičář.

Šťastní rodiče nezapomněli ani na slova uznání těm, kteří jim pomohli doslova v hodině dvanácté. „Maminka ještě včera večer telefonicky kontaktovala naši linku 158, aby nám radostnou zprávu oznámila a policistům za jejich pomoc poděkovala,“ doplnila Baláková. Všichni přejí Martínkovi i jeho rodičům pevné zdraví a šťastný život.

Video  Jak zažít hezký porod? Takhle s tím pomáhají v Brně  - Videoredakce ženských webů
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi