Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Chlapeček spěchal na svět: Operátorka Míla radila rodičům, synka přivítali v autě

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: HZS Libereckého kraje)
Autor: rv - 
20. března 2024
15:18

Překotný porod překvapil ve středu rodiče cestou do porodnice. Na pomoc vyjely dvě záchranky z Chrudimi, po telefonu radila operátorka Míla. Všichni společně přivítali na svět zdravého chlapečka.

Krátce před půl pátou ráno se rozdrnčel na tísňové lince záchranářů telefon. Po několika sekundách hovoru už bylo operátorce Míle jasné, že na druhém konci se schyluje k příchodu nového života na svět.

„Nastávající rodiče se vydali na cestu do porodnice a v průběhu cesty je v autě překvapil překotný porod,“ popsali pardubičtí krajští záchranáři. Na pomoc hned vyrazily dvě sanitky ze základny v Chrudimi.

Operátorka Míla zůstávala po celou dobu dojezdu posádek s budoucími rodiči na telefonu a podávala instrukce, jak vést porod,“ uvedli záchranáři.  Malý si příchod na svět načasoval po svém. Narodil se, za vydatné pomoci tatínka, v okamžiku příjezdu záchranářů.

„Zdravotníci ošetřili novorozence i maminku, zajistili oběma tepelný komfort a vydali se na cestu do porodnice,“ dodali záchranáři s tím, že vše dobře dopadlo. Přidali i gratulaci rodičům k narození krásného zdravého synka.  

VIDEO: Porod holčičky na čerpací stanici

Video  Porod holčičky na čerpací stanici.  - ZZS Středočeského kraje
Video se připravuje ...

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi