Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Chlapečka (†9 měs.) poslali z nemocnice domů s údajnou angínou: Jenom pár hodin na to zemřel!

Autor: jel - 
7. dubna 2024
18:37

Maličký Lucas Thomas Munslow z Flintu ve Walesu byl dlouho zdravé miminko. V květnu roku 2019 mu ale vyskočila vysoká teplota a zvracel. Rodiče Kim (39) a Nathan (40) ho proto vzali do nemocnice. Lékaři jim ale sdělili, že jde o angínu a poslali je domů. Jen pár hodin na to chlapeček zemřel. 

Lucas byl prvním dítětem Kim a Nathana. Byl zdravý a dělal rodičům radost. Vše se změnilo 15. května 2019. Chlapec dostal vysokou teplotu a zvracel. Praktický lékař  diagnostikoval virovou infekci a předepsal mu rehydratační sáčky. Stav dítěte se ale zhoršoval a tak ho rodiče vzali o dva dny později do nemocnice. 

„Hořel, ale ruce i nohy měl studené. Byl letargický, neměl chuť k jídlu a oči se mu klížily. Držel se nás jako by se bál,“ popsala Kim pro The Sun. Dodala, že z nemocnice je druhý den poslali domů s tím, že jde o angínu. „Přišlo mi, že nás odbyli, měla jsem obavy, ale lékaři mě uklidnili a já jsem jim důvěřovala,“ dodala máma.

Ještě tentýž den dostal Lucas velký záchvat a byl převezen zpět do nemocnice, kde se ho snažili oživit, avšak marně. „Nemůžeme vinit zdravotníky, kteří se ho snažili oživit. Lékař nám řekl, že má podezření na meningitidu, ale už bylo pozdě,“ svěřil se otec Nathan. O to horší byla pro rodiče smrt dítěte, že je policie následně hodiny vyslýchala a prohledávala jejich dům. Pitva potvrdila, že chlapec zemřel na bakteriální meningitidu.

„Měli jsme hrozný vztek, že ho nediagnostikovali dřív. Podali jsme na nemocnici stížnost, ale odmítli přijmout odpovědnost,“ postěžoval si táta. Nemocnice nakonec rodině vyplatila odškodné a omluvila se v místních novinách. Rodiče si ale stěžují, že osobně se jim nikdo neomluvil a peníze jsou urážkou, ale už prý nemají sílu bojovat. Doufají, že smutná smrt jejich syna bude varováním pro ostatní, aby se již nic podobného neopakovalo.

Video  Tereza přišla kvůli infekci o nohy a selhaly jí ledviny: Život jí zachránil tatínek  - www.zdraveledviny.cz
Video se připravuje ...

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi