Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Děsivý návrat z dovolené na Kostarice: Muže úřady prohlásily za mrtvého!

Autor: pma - 
27. března 2024
23:18

Nepříjemné překvapení čekalo na 34letého Nicka Fatourose z kanadského Montrealu, když se vrátil domů po dovolené na Kostarice. Ve schránce po návratu nalezl 14stránkový dopis, ve kterém jej kanadské úřady prohlásily za mrtvého, i když byl muž naživu. Jak vyšlo později najevo, za nedorozumění mohla dva roky stará neuhrazená pokuta. 

Na svou dovolenou po střední Americe vyrazil 34letý Nick Fatouros ke konci roku 2022. Krátce před svým odjezdem mu byla kanadskými úřady zaslána pokuta za vysokou rychlost. Kanaďan ji ale nestihl zaplatit a tak podal úřadům alespoň odvolání a odcestoval na zaplacenou dlouhou cestu po Kostarice. 

Když se však Nick začátkem letošního března vrátil do rodného Montrealu a vybral si poštu, nestačil se divit. Ve schránce mu ležel čtrnáctistránkový dopis ve kterém se Nick dočetl, že byl kanadskými úředníky prohlášen za mrtvého. 

„To je mi ale novinka! Musel jsem se hodně smát,“ svěřil se deníku Daily Star Kanaďan, kterého zpráva rozesmála. Na druhou stranu ale byl rád, že si dopis přečetl a otevřel on sám. „Kdyby to otevřela moje matka, když jsem byl ještě na cestách, netušila by, co se děje a měla by strach," přiznal Nick. 

Ten musí v současnou chvíli úřadům zdlouhavě vysvětlovat a dokazovat, že skutečně žije a jejich dopis byl omyl. Podle kanadské televizní stanice CTV News ministerstvo spravedlnosti provincie Québec zaslalo Nickovi omluvu, ve které přiznali, že pochybil jeden z jejich zaměstnanců, který chtěl po muži zaplatit onu pokutu z roku 2022. 

„Člověk pověřený výběrem pokut omylem použil šablonu dopisu, která se používá pro korespondenci s pozůstalými, a ne tu, která se běžně používá pro komunikaci s obviněnými. Za vzniklou situaci se omlouváme,“ uvedlo v prohlášení ministerstvo. 

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi