Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

„Zdravou“ ženu zabila superbakterie! Zlatý stafylokok jí vyžral plíce

Autor: rc - 
15. března 2024
12:00

Australanka Ashley Timberyová nejprve přestala mít cit v nohou, pak náhle zkolabovala. Dosud zdravá devětadvacetiletá rodačka z Nového Jižního Walesu skončila v nemocnici, kde lékaři zjistili, že se Ashley nakazila superbakterií, která napadla její plíce a další orgány.  Mladá žena skončila v kómatu a o deset dní později zemřela.

Ashley si začala stěžovat, že nemá cit ve svých nohou. Měla jeden nebo dva vředy, ovšem žádné další zdravotní problémy neměla, když 15. února náhle zkolabovala. Devětadvacetiletou rodačku z australského města Nowry převezli do nemocnice, kde skončila na jednotce intenzivní péče.

Lékaři na jejích plicích našli dutiny, které měla způsobit infekce superbakterií, jež napadá orgány. Jak uvádí britský deník Mirror, ženu převezli do nemocnice, kde zjistili, že se Ashley nakazila zlatým stafylokokem MRSA, který odolává většině známých antibiotik.

Ashley dostala zápal plic a o deset dní později zemřela. „Ukázalo se, že měla superbakterii, která napadla všechny její orgány a pak dostala zápal plic, který ji nakonec zabil. Měla sepsi po celém těle,“ uvedla sestřenice Ashley Shantelle Lockeová. „Lékaři nám ukázali CT, které zobrazovalo normální plíce. Pak nám ukázali její, ty její byly poseté dírami,“ dodala.

Video  Legionella. Co to je, jaké má příznaky a jak se léčí?  - Videohub
Video se připravuje ...

Bleskoska ( 16. března 2024 01:10 )

Jako dítě jsem si užila se stafylokokem a naším zdravotnictvím svoje. Málem jsem přišla o nohu, protože moje dětská lékařka byla tak tupá, že stafylokokový zánět svalu nerozeznala a vyhlašovala mě za hypochondra. S úplatkem šla moje matka za jiným lékařem doslova za 5 minut dvanáct. Ten to poznal, vrátil jí úplatek, zavolal mi okamžitě sanitu a mojí dětské lékařce telefonicky vynadal tak, že jsem se rozbrečela a brečela jsem celou cestu sanitkou. Přišel si pro mne lékař, který mě měl operovat, tedy říznout tu nohu. Slíbil mi, že mi neublíží, nohu mi zachránil, ale jizvy tam jsou, a pořádné. Tak si poplačme nad nějakou cizí krasavicí, protože příběhy vlastních lidí jsou nám ukradené.

Celebrity-chachacha ( 15. března 2024 22:24 )

No,a nebo ten novej doktor v Chebu.💀

Jan Reichardt ( 15. března 2024 22:13 )

On je docela rozdíl, když vás bude léčit profesor Pafko, kterého si miliardář může dovolit zaplatit nebo místní obvoďačka.

Uživatel_5634767 ( 15. března 2024 19:45 )

Zářný příklad že kdo má zdravé tělo je miliardář!!! Ne ten kdo ty miliardy má, protože když přijde nemoc jsou z miliard jenom papírky, k ničemu nepomohou ať by se Dr.více snažili!

Uplnyhovado ( 15. března 2024 17:55 )

Kolik lidí chytlo "zlaťáka" na Bulovce raději nepište.

Zobrazit celou diskusi