Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

TikTokerku zabila extrémně vzácná rakovina: Její boj se nemocí sledovaly statisíce fanoušků

Autor: rc - 
13. března 2024
19:09

Čtyři roky statečně se zákeřnou nemocí bojovala Leah Smithová. Rodačce z anglického Liverpoolu v roce 2019 diagnostikovali extrémně vzácnou rakovinu kostí. Leah o svém boji vyprávěla na sociální síti TikTok, kde ji sledovalo víc než půl milionu fanoušků. Ti se v pondělí 11. března dozvěděli smutnou zprávu. Leah ve svých dvaadvaceti letech rakovině podlehla.

Leah si několik měsíců stěžovala na neustálé bolesti zad. „Deset měsíců jsem měla opravdu silné bolesti zad,“ uvedla pro britský deník Daily Mail s tím, že přestala mít cit v levé noze. „Věděla jsem, že něco není úplně v pořádku,“ dodala. V říjnu 2019 přišla zdrcující zpráva. Lékaři jí diagnostikovali Ewingův sarkom, což je extrémně vzácné nádorové onemocnění kostí.

Leah s rakovinou bojovala čtyři roky a o svém boji  vyprávěla na sociální síti TikTok. Její videa měla obrovský úspěch. Na sociální síti ji sledovalo více než 506 tisíc fanoušků. Minulý měsíc svým fanouškům oznámila, že se její stav zhoršil a lékaři se rozhodli ukončit léčbu, jelikož nezabírala. „Nevím, co to pro mne znamená, jestli to je konec cesty,“ řekla v emotivním videu s tím, že její rodina jí je velkou oporou a že má strach. „Ještě nechci umřít,“ dodala.

V pondělí 11. března přišla smutná zpráva. Leah ve svých dvaadvaceti letech zemřela. Smrt velké bojovnice oznámil její přítel Andrew. „Leah nám všem bude chybět a postaráme se o to, abychom na ni nikdy nezapomněli,“ uvedl. „Leah byla tak krásní osoba uvnitř i navenek. Nikdy se na ni nezapomene. Odpočívej v pokoji,“ uvedla hvězda TikToku Katylee Baileyová. „To je tak smutné, život je tak krutý! Odpočívej v pokoji,“ napsal TikToker Leuan Jones.

Video  Přednosta Interní hematologické a onkologické kliniky FN Brno Jiří Mayer o využití myší v léčbě pacientů.  - Jiří Nováček
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi