Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Rodiče, pozor! Ledová tříšť může vaše malé dítě zabít. Holčička v zábavním parku bojovala o život

Ledová tříšť. (ilustrační foto)
Ledová tříšť. (ilustrační foto)  (Autor: profimedia.cz)
Autor: rc - 
2. března 2024
16:12

Dramaticky skončil rodinný výlet do britského Milton Keynes pro rodinu tříleté holčičky, která skončila v péči lékařů po vypití ledové tříště! Měla záchvaty, halucinace a upadla do bezvědomí. Ledová tříšť totiž obsahuje glycelor, jehož pravidelná konzumace pro dospělé a starší děti nepředstavuje nebezpečí, nicméně malým dětem může způsobit vážné zdravotní problémy.

Tříletá holčička si užívala zábavu v zábavném parku Xspace ve městě Milton Keynes. Nicméně po vypití ledové tříště začala mít zdravotní problémy. Ledová tříšť pocházela od stánku, který prodává takzvané bezedné kelímky, jež si zákazníci mohou kdykoliv sami doplnit.

Jak uvádí britský deník Daily Mail, dívenka začala mít záchvaty a měla halucinace. Zničehonic zkolabovala a upadla do bezvědomí, v němž zůstala několik hodin, a lékaři bojovali o její život.

Její zdravotní problémy podle výše zmíněného deníku způsobil glycerol v ledové tříšti. Glycerol zabraňuje zmrznutí ledových nápojů a funguje jako sladidlo. Jeho množství v ledových tříštích je velice malé, proto jeho pravidelná konzumace nepředstavuje nebezpečí pro dospělé a starší děti. Nicméně malým dětem může způsobit zdravotní problémy. Agentura pro bezpečnost potravin (FSA) podle výše zmíněného deníku uvedla, aby maloobchodníci neprodávali bezedné kelímky s ledovou tříští dětem do 10 let a děti do věku 4 let by se měly vyhýbat ledovým tříštím úplně.

Video  Podstatné úkony první pomoci  - Videohub
Video se připravuje ...

Vendy O ( 2. března 2024 16:38 )

Hlavně šlo o nenažranost. Kdoví, kolikátý kelímek si naplnila.

Zobrazit celou diskusi