Eskamotérský kousek se však vymkl kontrole a v místě začal plyn unikat. Vedle hasičů a zaměstnanců plynárenské společnosti tak k bytu v centru města vyrazili i policisté.

„Ukázalo se, že v bytě byly dvě osoby, které údajně neslyšely bouchání na dveře. Za lednicí bylo detekováno ohnisko úniku plynu, kde místo plynoměru bylo nainstalováno velmi provizorní propojení s pomocí sifonu a hadice od vysavače," popsal děsivý výjev policejní mluvčí Pavel Šváb.

Nikdo se k montáži nehlásí 

Notně podroušený uživatel bytu skončil v policejní cele. Po vystřízlivění přiznal, že nemá žádný příjem a občas nechává v bytě přespávat bezdomovce. Vinu za manipulaci s plynem ale popřel a svedl na někoho ze „spolubydících."

„Někdo z nich měl údajně odběrné místo načerno zprovoznit. Uživatel pak s pomocí plynu vařil a nedbal na to, že byl unikající plyn cítit. Pouze prý po dovaření vypnul hlavní uzávěr plynu a během vaření otevíral okno na ventilaci. Ve vedlejší místnosti se běžně kouřilo," popsal šokující praktiky nájemníků policista.

 

Naměřená koncentrace plynu 22 procent ve vzduchu při otevřeném uzávěru přitom hrozila výbuchem a katastrofou. Okolnosti neuvěřitelného hazardu policie dále vyšetřuje.

VIDEO: Výbuch plynu ve Frenštátu pod Radhoštěm.

Video
Video se připravuje ...

Video z Frenštátu: Po výbuchu plynu všude šlehaly plameny Video od čtenáře - Pavel Šuba