Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Chorvatský hotel proslul zhýralými večírky: Pobýval v něm i Saddám Husajn!

Autor: rc - 
6. března 2024
15:12

Opulentní hotel Palác Holudovo byl pýchou chorvatského ostrova Krk. Vlastníkem luxusního hotelu byl pornobaron Bob Guccione. Letovisko bylo známé zhýralými večírky, na nichž teklo šampaňské proudem, hosté spořádali až 100 kg humrů a 5 kg kaviáru! Dům si dokonce oblíbil i Saddám Husajn. Nicméně sláva sídla neměla dlouhého trvání a již několik desítek let chátrá. 

V době největší slávy se Paláci Haludovo přezdívalo hotel „míru a porna“. Přezdívku si vysloužil hlavně díky opulentním večírkům, které tam pořádal jeho majitel Bob Guccione. Večírky amerického pornabarona byly plné spoře oděných hostesek, které obsluhovaly hosty u bazénu. Nechybělo ani kvalitní šampaňské, které teklo proudem. Jak uvádí britský deník The Sun, hosté dokonce spořádali až 100 kg humrů a 5 kg kaviáru.

Slavnostní otevření hotelu proběhlo v roce 1972. Luxusní letovisko ležící na chorvatském ostrově Krk nabízelo svým hostům vše, na co si jen mohli vzpomenout. Na jeho pozemku bylo 17 tenisových kurtů, hřiště na minigolf, návštěvníci si mohli užít i vodní lyžování, paragliding, potápění nebo bowling. Ti, kteří preferovali relax, si nabídli koktejl u bazénu. Guccione do hotelu investoval neuvěřitelných 950 milionů Kč. K palácu náleželo i luxusní kasíno. Guccione údajně doufal, že návštěvě malebného ostrova povzbudí Američany. 

Do hotelu zavítal dokonce i diktátor Sadám Husajn, který pobýval v hlavním apartmá hotelu. Nicméně okázalý hotel do roka od otevření zkrachoval. Otevřený zůstal ještě dalších dvacet let, kdy se jen tak tak držel nad vodou. S vypuknutím občanské války v Jugoslávii, ale přišel jeho naprostý konec. Mezi lety 1991 – 1995 dokonce fungoval jako útočiště pro válečné uprchlíky, ovšem poté, co válka skončila, zůstal opuštěný a začal chátrat. Nyní jej vyhledávají hlavně dobrodruzi, kteří rádi objevují dávno opuštěná místa. Apartmá, kde pobýval Husajn, je pokrytý graffiti, voda v bazénu je špinavá a hlavní hala hotelu je plná trosek.

Video  Trest smrti pro Saddáma Husajna – vůdce Iráku, strůjce devastujících čistek a genocid  - Videohub
Video se připravuje ...

MADONNA ( 8. března 2024 04:35 )

To musel být hampejs..

bleskovka ( 6. března 2024 15:47 )

Výsledek americké demokracie. 👎

Zobrazit celou diskusi