Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Vánoční zázrak Blesku splnil sen rodině Pavlínky (5), pojede na delfinoterapii! Maminka věří, že dcera začne kývat hlavičkou

Autor: Martina Neckářová - 
23. února 2024
05:00

Těžký osud by jiné zlomil. Maminku Pavlínky (5) s mentálním postižením vnitřní motor žene dál a snaží se vývoj dcerky posouvat. Naději děvčátku přinesl i Vánoční zázrak Blesku.

Na to, že Pavlínka trpí vrozenou vadou, se přišlo, až když jí byl rok a půl. Maminka Petra (32) s manželem se do té doby z dcerky radovali a netušili, jak brzy se jim život změní. Z ničeho nic přišel zlom, jejich holčička začala ve vývoji zaostávat, až nakonec lékaři vyřkli diagnózu: Vzácný Phelan-McDermid syndrom, který se projevuje mentálním postižením, ADHD a autismem.

„Bylo to pro nás těžké, ale ani na chvíli mě nenapadlo to vzdát. Chtěla jsem, aby Pavlínka alespoň uměla chodit, protože hodně dětí s tímto syndromem končí na vozíku. Poctivě jsem s ní cvičila a Pája opravdu chodí,“ popisuje maminka. Nejvíc ji trápí, že je její roztomilá blonďatá láska s modrýma očima uzavřená ve svém světě a s okolím nekomunikuje. „Přála bych si, aby jednou začala základně komunikovat. Aby kývla ano, ne, nebo ukázala,“ přeje si.

Video  Vánoční zázrak Blesku: Předání šeku Pavlínce (5)  - Martina Neckářová
Video se připravuje ...

Věří, že nastartovat minimální komunikaci pomůže delfinoterapie. „Pavlínka už rok rehabiluje pomocí koní. Má je hrozně ráda, tak doufám, že by třeba delfíni pomohli,“ popsala. Díky Vánočnímu zázraku Blesku a 580 dárcům, čtenářům Blesku, na delfinoterapii do Egypta opravdu odjede. Deset dní bude každé dopoledne rehabilitovat s velmi společenskými a aktivními kytovci. „Je to úžasné, všem dárcům strašně moc děkujeme. Děkujeme celému Blesku i patronům a těm, kteří naši sbírku podpořili, tedy Martině Pártlové, Honzovi Bendigovi, Láďovi Hruškovi a dalším,“ dodala vděčně.

Zázrak Blesku jede dál 

Šesti potřebným se už jejich největší přání splnila. „Úspěšný projekt Vánoční zázrak Blesku ale nekončí,“ připomněl šéfredaktor deníku Blesk Radek Lain. „Nyní vybíráme ve spojení s platformou Donio finance na pomoc pejskům a kočičkám v útulcích a centrech dočasné péče.“ Patrony jsou zpěvačka a ochránkyně zvířat Marta Kubišová spolu se zpěvákem Markem Ztraceným.

Partnerem sbírky je společnost Pučálka, výrobce prémiového krmiva Marp. Ta dodá krmivo a potřeby pro psy za nákupní cenu! A ještě navíc celou sbírku navýší o 20 %. Patroni s redaktorkami Blesk tlapek pak vyberou útulky po celé republice, kam od vás vybraná pomoc poputuje, a osobně ji tam odvezou.

Podrobnosti najdete na https://www.donio.cz/blesk-tlapky

fido2 ( 23. února 2024 09:17 )

Chudinky delfíni...týrání zvířat. To nejsou jiné možnosti? 😨 😨 😨

Zobrazit celou diskusi