Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Máma čekala na transplantaci pěti orgánů: Zemřela manželce v náručí kvůli podvýživě!

Autor: rc - 
5. února 2024
21:26

O nejtěžší chvíli svého života promluvila Laura Oddyová (34). Její manželka Michelle (†47) z anglického Derby od dospívání trpěla Crohnovou chorobou. Michelle zvládala nemoc dobře až do roku 2014, kdy nastaly komplikace a začaly jí selhávat orgány. Nadějí pro ni byla transplantace několika orgánů, na kterou čekala dlouhé roky. Operace se už ale nedočkala. Michelle minulý rok zemřela Lauře v náručí.

Laura a Michelle se seznámily v roce 2012 na Facebooku a začaly spolu randit. O šest měsíců později se už Laura k Michelle a její dceři Keiře stěhovala. Během jejich manželství Michelle trápily zdravotní problémy. Ve čtrnácti letech jí lékaři diagnostikovali Crohnovu chorobu. Dlouhou dobu ji netrápily žádné problémy, ovšem to se změnilo v roce 2014, kdy se jednoho večer probudila a zjistila, že její deset let stará jizva po císařském řezu praskla. Prosakovala z ní krev a výkaly, jelikož se jí v žaludku utvořila píštěl, což vedlo k selhání několika orgánů.

Michelle skončila v nemocnici, kde bojovala o život. Rapidně zhubla a lékaři jí dávali jen pár dní života, ovšem Michelle bojovala o život další tři roky. Tehdy jí lékaři sdělili, že bude potřebovat transplantaci pěti orgánů. Operace by trvala dvacet hodin a hrozilo, že ji Michelle nepřežije. Nicméně transplantace se nakonec nedočkala.

V roce 2023 zemřela Lauře v náručí na následky podvýživy a střevního selhání. „K transplantaci nikdy nedošlo, protože asi čtyři měsíce předtím jí řekli, že je příliš nemocná na to, aby ji podstoupila,“ uvedla Laura pro britský deník The Sun„Její šaty jsou stále pověšené, její kartáček na zuby je stále v koupelně. Stále jí každý večer říkám dobrou noc, když jdu spát,“ uzavřela.

Video  Přednosta Interní hematologické a onkologické kliniky FN Brno Jiří Mayer o využití myší v léčbě pacientů.  - Jiří Nováček
Video se připravuje ...

Celebrity-chachacha ( 6. února 2024 08:57 )

Blesk splnil svou každodenní povinnost. Nejméně jeden článek převzatý z GB.

Zobrazit celou diskusi