Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Nemocný Břetislav překvapil svou sestru: Dojemné setkání na oslavě

Autor: pma - 
31. ledna 2024
11:34

Devětasedmdesátiletý pan Břetislav kvůli nemoci pobývá již delší dobu v nemocnici Novém Jičíně. I přes zdravotní indispozici chtěl udělat radost své rodině a zúčastnit se oslavy narozenin své sestry. Díky projektu Sanitka přání se podařilo Břetislavův sen splnit a on tak mohl sestře osobně pogratulovat. 

„Byl to krásný dárek nejen pro sestru pana Břetislava, ale i celou rodinu, která na slavnost dorazila. Podle slov dcery oslavenkyně bylo setkání neskutečně emotivní, úžasné a přineslo radost celé rodině,“ popsali splněné přání dobrovolníci, kteří jsou do projektu zapojeni. 

Práce, kterou lidé z projektu Sanitka přání dělají, dojímá i veřejnost. „Máte moji hlubokou úctu. Jste andělé na zemi a já Vám s velikou pokorou děkuji,“ vyjádřila se k práci dobrovolníků Mirka. „Jste báječní. Zdá se to jako “maličkost”, ale je to obrovsky čin,“ dodala Lucie. 

Sanitka přání se snaží plnit poslední přání osob na sklonku života, a to za pomoci dobrovolníků a vlastní sanitky. První nápad vzešel od nizozemského sanitáře Keese Veldboera v roce 2007. Ten splnil přání těžce nemocnému námořníkovi, který se sanitáři během převozu do nemocnice svěřil, jak moc se chce alespoň ještě jednou za život vrátit na loď.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi