Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Starr ve svých pětasedmdesáti letech tančí u tyče: Prý proti bolesti a řídnutí kostí!

Autor: btk - 
4. února 2024
09:00

Dávný sen energické důchodyně se stal skutečností. Zatímco jiní se sotva zvednou ze židle, ona ve svých pětasedmdesáti letech začala tančit u tyče. A důvod? Měla řídké kosti!

„Zpočátku jsem si říkala, jestli jsem schopná vůbec podobnou věc dělat.  Rozhodla jsem se napsat do studia Pole Revolution, abych zjistila, jestli je tam nějaký věkový limit. Žádný nebyl a já se tanci na tyči poddala,“ řekla

Pětasedmdesátiletá vdova Starr Staufferová Wisseová uvedla, že tuto sportovní aktivitu měla na svém seznamu už dlouhá léta, ale až do pandemie ji nikdy nezkusila. V únoru roku 2021 však v místních novinách narazila na článek, který jí změnil život, komentuje The Sun.

Tyč proti řídnutí kostí

„Článek byl o místní tanečnici u tyče Dianě Martinové, která s pole dance začala ve svých 50 letech. Nyní je mou soukromou instruktorkou,“ dodala

Vdova, jejíž manžel zemřel před 18 lety, se potýkala se zdravotními problémy včetně revmatoidní artitidy v zápěstí. Trpěla také osteoporózou, chronickým onemocněním kostry, která má za následek řídnutí kostní hmoty.

Tanec u tyče důchodkyni změnil nejen fyzicky, ale přinesl jí podle jejích slov i obrovskou duševní pohodu. „Tyč mám postavenou u sebe v pokoji. Lekce mi pomáhají s úzkostí,“ uvedla.

„Dostává se mi velké podpory napříč komunitou, baví mě učit se nové triky. Člověk musí být maximálně soustředěný, ty špatné věci v hlavě prostě zmizí.“

Jiní se sotva zvednou ze židle

Ovšem, triky nejsou pro pětasedmdesátiletou Wisseovou jednoduché. „Zrovna nedávno jsem dopadla dost tvrdě na hlavu. Naštěstí z toho nebyl otřes mozku. Moje klouby už nejsou, co bývaly, ale má osteoporóza se zlepšila,“ přiznává.

„Někteří moji spolužáci ze střední školy vtipkují, že zatímco já visím hlavou dolů, oni se sotva zvednou ze židle.“ Starr díky tanci na tyči nabrala svaly, které prý nikdy předtím neměla, a to ani v mládí.

Video  Starobylý obřadní tanec zavádka z Hanáckého Slovácka je ozdobou hodů.  - fb
Video se připravuje ...

Celebrity-chachacha ( 4. února 2024 09:15 )

U nás jedna sedumdesátiletá na kase točila aktivně porno. A ještě to doporučovala kolegyním at se na to podívají.

Zobrazit celou diskusi