Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Smrt ředitele na firemním večírku: Byznysmen se zřítil z 15 metrů!

Autor: štt - 
21. ledna 2024
17:30

Celosvětově úspěšná firma, podnikající v několika světových regionech, slavila své pětadvacetileté výročí od založení. Její zakladatel chtěl uspořádat večírek ve velkém stylu. Velkolepý úvod se během vteřiny změnil v tragédii.

Společnost Vistex se, jednoduše řečeno, zabývá podnikovým řízením. Pomáhá nejrůznějším firmám s nastavením vnitřního systému a jeho propojení s moderními technologiemi. V roce 1999 ji v americkém státě Illinois založil Sandžaj Šáh. Organizace se od počátku soustředila na oblast jižní Asie.

Právě v Indii, nejlidnatějším státě tohoto regionu, chtěl úspěšný byznysmen oslavit takzvané stříbrné výročí. Ve městě Hajdarábádu si pro tuto speciální událost pronajal celé filmové studio.

Plán byl takový, že na začátku večírku se měl Šáh spolu se svým dlouholetým byznysovým partnerem Rádžem Datlem spustit na pódium v obří kleci. Když se konstrukce dala do pohybu, jedno z ocelových lan se přetrhlo. Oba muži padali z výšky patnácti metrů.

Diváci nejdříve nechápali, co se stalo, jelikož produkce pokračovala dál – spustil se ohňostroj a dále hrála uvítací hudba. Až po pár vteřinách všem přihlížejícím došlo, co se stalo a začali křičet a volat o pomoc. Oba podnikatelé byli ihned převezeni do nemocnice. Podle deníku Mirror Šáh zraněním podlehl. Jeho přítel stále bojuje o život. Událost šetří policie.

Video  Firemní večírek skončil tragédií.  - X
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi