Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Lékařka varuje před nebezpečnými vánočními dárky: Tyhle hračky dětem nekupujte!

Autor: rc - 
18. prosince 2023
05:00

Do Vánoc zbývá už jen pár dní a obchody v těchto dnech praskají ve švech. Napilno mají zejména rodiče, kteří se snaží sehnat vysněné dárky pro své ratolesti. Nicméně některé hračky mohou ohrozit jejich zdraví. Doktorka Meghan Martinová z americké Floridy ve svém videu na sociální síti uvedla, jaké hračky by rodiče svým dětem dávat neměli!

Meghan pracuje jako lékařka na pohotovosti. Kromě toho vychovává čtyři děti a je populární na sociální síti TikTok. Senzací se stalo zejména její video, v němž promluvila o nebezpečí, jež skýtají některé vánoční dárky pro děti. Video bylo doposud zhlédnuto víc než 1,3milionkrát a někteří rodiče jí dali za pravdu.

Meghan vysvětlila, jak trampolíny, vodní korálky, elektrické skútry, hoverboardy a hračky s knoflíkovými bateriemi mohou ohrozit zdraví dětí a dostat je dokonce do nemocnice. V některých případech prý mohou způsobit i smrt.

„Vodní korálky se prodávají jako senzorické hračky, ale malé děti je mohou pozřít,“ vysvětlila Meghan s tím, že korálky mohou způsobit střevní obstrukce. Navíc prý mohou ohrozit i domácí mazlíčky. Nebezpečí pro děti skýtají i elektrické koloběžky. Právě ty jsou oblíbeným dárkem pro starší děti. Jízda na koloběžce ale s sebou nese rizika zlomenin. „Děti na tom jezdí příliš rychle,“ uvedla s tím, že stačí, aby děti najely jen na malou překážku na silnici, a mohou skončit v péči lékařů.

Podobná rizika s sebou nesou i skútry a hoverboardy. „Těsně po Vánocích vidíme tolik zranění na hoverboardech. Zlomí si předloktí, lokty,“ vyjmenovává problémy doktorka. Nicméně největším rizikem jsou podle ní trampolíny. „Nenávidím trampolíny. Udržují pohotovost týmu na ortopedii v provozu. Nezáleží na tom, jestli máte síť, nezáleží na tom, jestli je zakopaná do země. Většina zranění se skutečně stane na trampolíně,“ vysvětlila s tím, že rodiče by se měli mít na pozoru i před knoflíkovými bateriemi.

Video  Vánoční trhy na náměstí Míru 2023  - Anastazie Podhůrská
Video se připravuje ...

bullshit ( 18. prosince 2023 15:13 )

Lékařka z Floridy by měla mládeži napřed zatrhnout fast foody a energetické shity. Morbidní obezita je v USA větší problém než baterie v hračkách 😕

krapotkin ( 18. prosince 2023 10:42 )

Za našich mladých let žádná taková varování "odborníků" nebyla. Divím se, jak jsme to mohli přežít.

Zobrazit celou diskusi