Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Bláznivá maminka miluje vánoční dekorace: Letos za ně utratila přes 700 tisíc!

Autor: pma - 
28. listopadu 2023
19:24

Dvojnásobná maminka Carmen Croxallová (36) z britského Devonu má odjakživa ráda vánoční svátky a ráda svůj domov zdobí nejrůznějšími výzdobami. Vloni dům své rodiny proměnila v obří perníkovou chaloupku, letos ale zašla ještě o krok dál. Za v přepočtu 700 tisíc korun vytvořila obří začarovaný les plný hraček, louskáčků, Santů nebo krásných pohádkových šatů.

Šestatřicetiletá britská majitelka obchodu s rekvizitami každý rok posouvá hranice toho, jak může vypadat vánočně laděná výzdoba. Vloni celý dům své rodiny vyzdobila jako skutečnou perníkovou chaloupku. Práce na domě jí zabrala 14 dní a ruku k dílu přiložila rodina, kamarádi i kolegové. Domu si okamžitě všímali lidé a chtěli si ho fotit. „Vloni si můj dům chtěl každý fotit. V jednu chvíli stálo venku třeba šest aut se staženými okénky a telefony v rukou,“ přiznala pro deník Metro.

Svůj dům Carmen vyzdobila i na svátek zamilovaných, kdy u vstupních dveří postavila několikametrovou dekoraci sestavenou z valentýnek. Ani na letošní Vánoce nehodlá být Britka pozadu a tak vymyslela zatím svůj největší projekt nazvaný SelfieLand. „Vzhledem k tomu, kolik lidí posledně navštěvovalo okolí našeho domu, dostala jsem nápad vybudovat vánoční SelfieLand v mém skladu,“ vysvětlila s nadšením Carmen.

V SelfieLandu najdou zájemci na 20 různých menších pokojů, kde se mohou vyfotit a vychutnat si tu pravou vánoční atmosféru. K vidění jsou uvnitř například obří louskáčci, skřítci, pohádkový les, pokoj plný sladkostí nebo Karlíkova továrna na čokoládu. Mimo to si mohou zájemci zajít na skutečný zákusek do Carmeniny cukrárny, poslat ze SelfieLandu dopis Santovi nebo si prohlédnout jedinečné vánoční ozdoby.

Na projektu Carmen pracovala přes 14 týdnů a pomáhal jí tým o 40 členech. Celkové náklady vyšly na více než 25 tisíc liber, tedy v přepočtu více než 700 tisíc korun. I z toho důvodu se Britka pro letošek rozhodla, že vstup do jejího SelfieLandu nebude zadarmo. Carmen stanovila cenu vstupenky v přepočtu na 230 Kč.

Video  Jak se historicky vyvíjely Vánoce na území České republiky  - Videohub
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi