Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Záhadná úmrtí psů s kašlem! Vědci objevili u nemocných neznámý „organismus“

ilustrační foto
ilustrační foto  (Autor: iStock)
Autor: štt - 
4. prosince 2023
05:00

Se silným kašlem, na nějž nepomáhají žádná antibiotika, se nyní potýkají mnozí psi žijící v amerických domácnostech. Ač vědci provedli pilotní výzkum, přesná příčina nemoci není zatím známa. Mělo by se však jednat o zmutovanou bakterii, kterou před tím nikdo nikdy neviděl.

Ordinace severoamerických zvěrolékařů plní páníčci se svými miláčky, kteří se potýkají se stejnými příznaky. Domácí zvířata trápí respirační potíže spojené s odkašláváním krvavých hlenů. Jsou známy i případy, u nichž se nemoc rozšířila v zápal plic.

Vědci z univerzity v New Hampshire již podnikli základní výzkum. Vedoucí týmu, doktor David Needle, pro NBC News uvedl, že se jedná „o podivný organismus“, který dosud nebyl nikým pojmenován a nejspíš ani pozorován.

Výzkumníci pracovali se vzorky odebranými od sedmdesáti nakažených psů. Ze závěrů vyplývá, že se nemoc vyvinula z bakterií žijících ve zvířecích střevech. Nyní hodlají provést další testy, které jednoznačně prokážou původce nemoci.

Záhadná nemoc byla poprvé zaznamenána v loňském roce a doposud se rozšířila v osmi státech federace. Například Oregon hlásí na 200 případů onemocnění. Mezi další zasažené státy patří Colorado, Kalifornie nebo Indiana.

Několik pacientů silnému zápalu plic podlehlo. Hygienici majitele ubezpečují, že zatím nedošlo k přenosu nemoci ze psa na člověka.

Video  Charitativní kalendáře pomáhají útulkům. U Šmudliny přispějí i k dostavbě nové budovy pro týraná zvířata.  - Kateřina Bokrová Lang, záchranné spolky
Video se připravuje ...

harpyje ( 4. prosince 2023 20:40 )

Nahodou, v dobe kdy lidi z okoli marne obihali lekarny a shaneli ATB pro nemocny smradata, veterinari porad meli 😃

krapotkin ( 4. prosince 2023 16:21 )

Hafíci mají smůlu.Když nejsou antibiotika pro lidi, díky slibům neschopného blbistra, nebudou ani pro ně.

Lomikel ( 4. prosince 2023 12:56 )

A bossové Pfizeru a Moderny už počítají zisky, které jim přijdou za nové, již připravené, vynikající, špičkové, ale naprosto neúčinné vakcíny... 😁

verka1 ( 4. prosince 2023 08:20 )

Amerika je velmoc, vyspělý stát a dochází tam také k týrání pejsků, bezcitná *** jsou po celém světě 🤮

Zobrazit celou diskusi