Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Kněz cestou pro koblihy pomohl ženě porodit dvojčata: Jedno musel oživovat!

Autor: pma - 
21. listopadu 2023
17:25

Velmi nevšední zážitek prožil před pár týdny katolický kněz Jesús Mariscal. Ten během dne vyběhl pro pár koblih do nedalekého pekařství, když v tom u chrámu slyšel nářek a prosbu o pomoc. Všiml si těhotné ženy v trávě, která měla silné porodní bolesti. Nastávající mamince duchovní pomohl přivést na svět dvojčátka. Jednoho z narozených chlapečků musel kněz dokonce oživovat! 

Práce reverenda v katedrále svatého Pavla v americké Yakimě probíhá každý den velmi podobně. Před pár týdny se ale stala výjimka. Jesús Mariscal měl jednoho zářijového dne před sebou schůzku se snoubenci, které měl oddat. Rozhodl se, že jim schůzku zpříjemní drobným pohoštěním a vydal se z fary do nedalekého pekařství pro čerstvé koblihy. 

Na pozemku přilehlém ke katedrále si ale duchovní všiml bezdomovkyně, která ležela nedaleko od něj v trávě. „Potřebuji pomoc! Budu rodit!" volala žena na mladého kněze. Ten k ní ihned přispěchal a všiml si, že má žena na nohou krev. 

Musel roztrhnout plodový vak

Mariscal okamžitě vytočil linku 911. Operátoři ho skrze hlasitý odposlech navigovali, než na místo přijeli záchranáři. Po pár vteřinách bezdomovkyně za pomoci kněze porodila chlapečka. K překvapení všech ale nebyl všemu konec. Žena na reverenda křičela, že má na cestě zřejmě další dítě. 

To ale uvízlo v plodovém vaku. „Dostal jsem od operátorů pokyn, ať vak roztrhnu. Pak jsem si všiml, že dítě nedýchá. Kolem krku mělo také omotanou pupeční šňůru. Tak jsem ho otočil na bok a klepal mu na záda, než miminko konečně propuklo v pláč,“ vyjádřil se pro FOX NEWS duchovní. 

Promiňte, rodil jsem dvojčata!

Obě děti se narodily předčasně. Maminka i s dvojčaty byla posléze záchranou službou převezena do nemocnice. Tam je později navštívil i sám Jesús Mariscal a je rád, že se malým sourozencům a jejich matce daří. 

Reverend popsal i úsměvnou příhodu. Snoubencům, se kterými měl mít schůzku napsal sms zprávu, ve které se omlouval, že přijde později. „Promiňte, jen jsem pomáhal jedné paní porodit dvojčata," napsal kněz páru. „Ale otče, nám nemusíte lhát," odpověděl mu se smíchem pár. 

Video  9krát o bolestech břicha v těhotenství. Víte, co která bolest znamená?  - Videohub
Video se připravuje ...

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi