Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Spisovatelka po smrti vyděsila čtenáře: Pokud tohle čtete, zemřela jsem

Autor: kur - 
16. listopadu 2023
23:18

Zemřela oblíbená spisovatelka knih pro děti Casey Mclntyreová (†38). Mladá maminka bojovala osm let se zákeřnou rakovinou. V posledních chvílích svého života napsala srdceryvný vzkaz pro svou rodinu a přátele, který sdílela na sociálních sítích. Oznámila v něm svou vlastní smrt.

V úterý 16. listopadu se objevil na sociální síti oblíbené dětské spisovatelky šokující příspěvek. Casey McIntyreová v něm všem svým blízkým a fanouškům oznámila, že zemřela. Dojemný příspěvek máma malé holčičky, která trpěla zákeřnou rakovinou, napsala již na smrtelné posteli, píše americký The New York Post.

Casey bojovala se zhoubnou rakovinou vaječníků osm let. V roce 2020 podstoupila náročnou operaci, při které se doktoři snažili odstranit vše, co postihla nemoc. Museli jí odebrat část sleziny, jater i plic. Při namáhavé léčbě chemoterapií ještě podstupovala umělé oplodnění. V roce 2022 tak se svým manželem Andrewem přivítala na svět vytouženou dcerku Grace (18 měs.). Svůj boj s rakovinou ale prohrála. Spisovatelka zemřela v neděli 14. listopadu. O dva dny později se na jejím instagramu objevilo oznámení o její smrti, které si sama na smrtelné posteli napsala.

„Pokud toto čtete, znamená to, že jsem zemřela,“ začínal její zdrcující příspěvek na Instagramu. „Každého z vás jsem milovala celým svým srdcem a slibuji vám, že jsem věděla, jak hluboce jsem byla milována,“ dále dodala, že posledních pět měsíců, které strávila v domácím hospici se svou rodinou a přáteli, bylo opravdu „kouzelných“.

Video  Přednosta Interní hematologické a onkologické kliniky FN Brno Jiří Mayer o využití myší v léčbě pacientů.  - Jiří Nováček
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi