Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Indi (†8 měs.) lékaři po soudní bitvě odpojili od přístrojů: Holčička trpěla neléčitelným onemocněním

Autor: ČTK, rc - 
13. listopadu 2023
12:45

V noci na pondělí zemřela těžce nemocná osmiměsíční Indi Gregoryová, kterou lékaři po soudní bitvě odpojili od přístrojů, na nichž závisel její život. Její rodiče prohráli soudní při, kdy se snažili zvrátit rozhodnutí nemocnice dívku odpojit od přístrojů. Chtěli ji přesunout do dětské nemocnice v Římě, která jí nabídla péči.

Reuters píše, že Indi měla vzácné neléčitelné degenerativní mitochondriální onemocnění, kvůli kterému její buňky nevyráběly dost energie. Podle lékařů, kteří se o holčičku starali v Británii, trpěla výraznou bolestí a nemělo smysl pokračovat v léčbě.

Konečný verdikt o tom, že dívka může být odpojena od přístrojů, padl v pátek. Dívka byla odpojena od přístrojů v hospicu, kam byla v sobotu převezena z nemocnice v Nottinghamu.

Rodiče v prohlášení uvedli, že britský zdravotní systém NHS a soudy zbavily Indi šance žít déle i možnosti zemřít doma. Cítí se rozzlobení, zahanbení a zlomení.

Italská vláda holčičce minulý týden udělila italské občanství ve snaze předejít tomu, aby byla odpojena od přístrojů, a umožnit její převoz do Itálie.

K případu Indi se vyjádřil i papež František, když řekl, že se modlí za tuto dívku, její rodinu a všechny děti, které trpí kvůli válce a nemocem.

Video  Vaneska se v olomoucké nemocnici narodila jako vůbec nejmenší miminko. Vážila 395 gramů.  - FN Olomouc
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi