Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Seniorka ve svém bytě čekala čtyři dny na záchranu: Hasiči se k ní dostali na plošině

Autor: VaB - 
10. listopadu 2023
13:28

Čtyři dny čekala seniorka z Hradce Králové na záchranu, kterou nakonec zorganizovala její kamarádka z Rakovnicka. Hasiči a strážníci se do bytu nemohli dostat skrze bezpečnostní dveře, pomohla až hasičská plošina. Na zemi pak našli dehydrovanou ženu, kterou záchranná služba převezla do nemocnice.

Městská policie v Hradci Králové obdržela ve středu ráno telefon od ženy z Rakovnicka, která měla obavu o svou osmdesátiletou kamarádku. Několik dní se jí už nemohla dovolat, sama se za ní ale z dálky nemohla vydat.

Banner odkazující na kalkulačku nejvýhodnějšího životního pojištění

Strážníci na nic nečekali, vyjeli k bytu, kde starší žena bydlela, a pokoušeli se dostat dovnitř. Přes bezpečnostní dveře to ale nešlo.

„Operační důstojník mezitím kontaktoval hradeckou fakultní nemocnici s dotazem, zda žena není hospitalizována. To se však nepotvrdilo. Proto byli o příjezd na místo požádáni hasiči, záchranná služba a policie,“ uvedli strážníci.

Hasiči se nakonec do bytu v 8. patře dostali přes plošinu. Na zemi pak našli ležet seniorku. „V obývacím pokoji ležela dehydratovaná seniorka. Sdělila, že zde leží již od soboty, zraněná není, jen se sama nedokázala zvednout. Po prvotním ošetření ji záchranáři převezli do nemocnice,“ dodávají strážníci.

Video  V ulici Hájčí v pražských Stodůlkách došlo k požáru tlakových lahví. Muže s vážnými popáleninami museli záchranáři urychleně převézt do nemocnice. (2. listopad 2023)  - David Malík
Video se připravuje ...

padrino ( 10. listopadu 2023 19:23 )

Blesková informace

Článek z 10.11.2023
Seniorka ve svém bytě čekala čtyři dny na záchranu.
Sdělila, že zde leží již od soboty

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání