Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Věřící Ludmila (85) často dýchá pomocí kyslíku: Díky Sanitce přání navštívila poutní místo

Autor: jel - 
6. listopadu 2023
17:50

Seniorka Ludmila (85) musí většinu času trávit na lůžku a často dýchá za pomoci kyslíku. Přála si se ještě jednou podívat na milované poutní místo Svatý Hostýn, který dříve s rodinou navštěvovala. Díky Sanitce přání se mohla opět zúčastnit bohoslužby. Ty jsou pro ni velmi důležité, ale kvůli zdravotnímu stavu je už nemůže navštěvovat.

Kvůli nemoci tráví paní Ludmila většinu času na lůžku a občas musí dýchat pomocí kyslíku. Dříve ale často navštěvovala poutní místo Svatý Hostýn i baziliku Nanebevzetí Panny Marie a toužila se na oblíbené místo spojené s vírou ještě jednou podívat. Přání se jí splnilo díky speciální sanitce, jejíž cílem je pomáhat imobilním pacientům dostat se na taková místa, na jaká by se bez pomoci už podívat nemohli.

„Společně jsme navštívili Baziliku Nanebevzetí Panny Marie. Paní Ludmila mohla s panem farářem prožít svátosti, které pro ní jsou velmi důležité,“ popsali záchranáři ze Sanitky přání na sociální síti. 

Po krásném dni přišla i sladká tečka. „Poté jsme prošli kousek křížové cesty a zakončili naši výpravu v cukrárně v poutním domě,“ uzavřeli. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi