Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Den v životě mladého brunejského prince: Exotičtí mazlíčci a soukromé tryskáče!

Autor: hpe - 
14. října 2023
05:00

Princ Abdul Mateen v řadě čtvrtý syn brunejského sultána Hassanal Bolkiaha se rozhodně v životě nenudí. Na svých sociálních sítích propaguje svůj styl života, který je plný opulentních banketů, ale také i státnických povinností. Nedávno se zasnoubil se svou dlouholetou přítelkyní úspěšnou podnikatelkou Anishu Rosnahovou. Velkolepé svatební oslavy mají trvat celých devět dní a odstartují 7. ledna 2024.

Sám sebe princ Abdul popisuje jako usedlého muže, který se nerad chlubí rodinným bohatstvím. O opaku ale svědčí obsah jeho Instagramového účtu, který má přes dva milióny sledujících. Z něj je evidentní, že si princ rád užívá života plnými doušky a s tím i privilegií spojených s jeho postavením. Má zálibu ve sportech a exotických mazlíčcích. Momentálně slouží jako pilot národního letectva.

Často býval kvůli svému způsobu života hýřivému stylu přirovnávám k bývalému bristkému princovi Harrymu. Spolu se svým otcem se účastnil korunovace krále Karla III. a jeho manželky Kamily. 

Království se nyní připravuje na významnou událost svatby prince s dcerou důvěrného sultánova poradce. Anisha Rosnah je princovou dlouholetou přítelkyní, která podniká v několika odvětvích. Založila i svou vlastní módní značku. Datum sňatku je stanoveno na 11. ledna příštího roku. Je pozváno mnoho významných světových osobností včetně členů dalších světových královských rodin.

Malý stát Brunej ležící na ostrově Borneo oplývá velkým bohatstvím především díky velkým zásobám ropy a zemního plynu. Obecně platí, že životní úroveň zdejších obyvatel je podstatně vyšší než u zbylých států. Kritika na adresu královské rodiny není tak proto drsná, jak by se mohlo zdát.

Otec prince Sultan Hassanal Bolkiah je jedním z nejdéle vládnoucích panovníků na světě a stejně tak i jedním z nejbohatších lidí na světě. Za svůj život byl třikrát ženatý a z manželství má celkem dvanáct dětí, pět synů a sedm dcer. Zasadil se například o zákaz veřejného slavení Vánoc.

Video  Korunovace Karla III.: Všechny taje ceremonie očima Jindřicha Forejta!  - Blesk TV a Reuters
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi