Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Nejslavnější pražská nemocnice v problémech: Bulovka přestala přijímat pacienty v kritickém stavu!

Autor: ČTK - 
12. října 2023
22:42

Fakultní nemocnice Bulovka ve čtvrtek odpoledne přestala přijímat pacienty v kritickém stavu, zdravotnická záchranná služby je vozí do jiných pražských nemocnic. Běžné pacienty nemocnice od záchranářů přebírá. Informaci Deníku N potvrdila ČTK mluvčí záchranářů Jana Poštová. Vedení Bulovky má spory s částí lékařů ARO a urgentního příjmu.

„Kolem 15:30 jsme od vedení nemocnice dostali informaci, že s okamžitou platností nejsou schopní přijímat pacienty v kritickém stavu,“ řekla Poštová. „Jsme nuceni je odklánět do jiných pražských nemocnic,“ dodala.

Někteří lékaři ARO a urgentního příjmu Bulovky vypověděli od října přesčasovou práci, vykonávat ji přestali v tomto týdnu. Protestují od poloviny srpna po odvolání dosavadního primáře Jakuba Baly a jeho nahrazení Josefem Školou, který zvítězil ve výběrovém řízení. Kritizují také komunikaci ze strany vedení nemocnice. Další primáři a přednostové vyjádřili naopak řediteli nemocnice Janu Kvačkovi podporu. Situací se zabývá i ministerstvo zdravotnictví, které je zřizovatelem nemocnice, vedení Bulovky chce ve sporu s lékaři využít profesionální mediátory.

Video  Daniela byla ve výtahu, když se zřítil. Popsala hrůzostrašný zážitek. (25. června 2023)  - David Malík
Video se připravuje ...

arbitr ( 15. října 2023 11:53 )

p.s. ...a vláda už při sestavování rozpočtu na 2023 sebrala rezortu zdravotnictví miliardy, ale přidala ukrajinské pacienty s nejnákladnějšími diagnózami, které na Ukrajině z finančních důvodů ani neřeší - Sláva !

arbitr ( 15. října 2023 11:50 )

Lékaři si plní svoje povinnosti - ale vedení nemocnice spoléhá na přesčasovou práci místo personálního zajištění. A vláda to řeší tím, že navýší možnost přesčasových hodin - místo zajištění lékařů: ti sedí buď ve sněmovně a senátu (ti "vyčůraní"), nebo odcházejí do zahraničí, kde nástupní plat bez atestace je vyšší, než u nás plat lékaře s atestací a praxí. Slušné platy mají poslanci a senátoři s náhradami a soudci a už i notáři...
Tož lékaři mají "dobrovolně" sloužit ještě více přesčasů - a když odmítnou dobrovolnost, nedostanou šanci získat atestaci - a tak raději odejdou také za hranice.
Přitom je zajímavé, že zdravotnictví stíhat M U S Í - na rozdíl od soudů, kde se soudí a odkládá v pohodě a za víc i řadu let.

verka1 ( 13. října 2023 13:08 )

Bydlí tam cizinci a platí eurem 😁
To musí byt nemocnice, mladí lékaři chtějí peníze a přitom vystudovali zadarmo a jejich povinnost je léčit všechny pacienty.

Miroslav Miki ( 13. října 2023 12:22 )

U příjmu je třeba mávat 5cm svazkem pětitisícovek,pro socky je zavřeno.Ať si přiloží obklady z kyselého zelí,taky zabere klystýr a chinín

Petr Kolar ( 13. října 2023 12:21 )

Takze realne ma plat diky inflaci nizsi, nebot ceny a prumerna mzda se navysila 14x.

Zobrazit celou diskusi