Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Závěrečná zastávka Blesk Ordinace v Praze: Jiří (83) jel přes celou republiku už počtvrté! A smršť kvůli znaménkům

Autor: Kateřina Baranová, BLK - 
11. října 2023
05:00

Na Karlově náměstí se letos opět ukázalo, že zdraví není lhostejné ani Pražanům. A co víc! Za kvalitní prevencí, kterou Blesk Ordinace a zdejší Všeobecná fakultní nemocnice nabízí, neváhají přijet ani »přespolní«!

Přes celou republiku přijel už počtvrté Jiří Jeřábek (83) z Polánky u Moravského Krumlova. „Doktorům v Praze důvěřuji. Hlavně to jsou dvě mouchy jednou ranou. Navštívím tak i svého syna, který tu bydlí,“ řekl pan Jiří, který nikdy nevynechá vyšetření mateřských znamének. „Doktorka říkala, že žádné není problémové, tak mám radost, že nemám starosti. Teď se v klidu můžu vrátit na Moravu,“ dodal senior, který se udržuje fit díky své zahrádce.

Přes celou republiku přijel už počtvrté Jiří Jeřábek (83) z Polánky u Moravského Krumlova

Video  Blesk Ordinace v Praze: Špičkoví odborníci proklepli vaše zdraví  - Kateřina Baranová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Eva Dobrovolná (83): Po roce jsem opět tady

U druhý rok navštívila Blesk Ordinaci v Praze Eva Dobrovolná. „Nejvíc mě zajímal diabetes a zrak. Poslali mě k dovyšetření do nemocnice a snad bude vše v pořádku,“ svěřila se seniorka, která po covidu pravidelně jezdí do lázní. „Tahle akce je skvělá, navíc tu mají stánek i Františkovy Lázně, kde se soutěží o pobyt,“ dodala při vyplňování přihlášky.

Banner zivotni pojisteni kalkulacka blesk

Logopedie a poradna obezity

Závěrečná zastávka v metropoli přilákala dokonce i malé zájemce o vyšetření. Všeobecná fakultní nemocnice totiž  myslela i na ně…Poradna poruch řeči dětí a poradna obezity a zdravého životního stylu dětí byla vítanou novinkou letošní Blesk Ordinace.

Právě s vadou mluvy dorazil i Slavyk (11). „Řekli mi, že mám chodit na logopedii, nejde mi moc ř, těším se, až se to naučím,“ přiznal malý školák původem z Ukrajiny.

Jeho krajanku Ekaterynu (21), která v Praze studuje, zase zajímalo, jaké má složení těla. „Hodnotu cukru jsem měla v pořádku. Ale nejvíc se mi líbí stánek se zdravým životním stylem, kde mi zjistí, kolik mám v těle třeba tuků,“ řekla Ekateryna, která se rovněž chystá na kontrolu mateřských znamének.

Ukrajinka Ekateryna se těšila na vyšetření v poradně o zdravém životním stylu.

Odpoledne plné zábavy

Odborníky z Všobecné fakultní nemocnice v Praze na pódiu opět vyzpovídala moderátorka Eva Decastelo (45). O hudební vystoupení se postaral Bořek Slezáček (56). A plno bylo u stánků Všeobecné zdravotní pojišťovny, která je generálním partnerem akce, i její přidružené pojišťovny PVZP, kde se návštěvníci mohli dozvědět o výhodách, které pojištění přináší.

Dlouhá fronta se tvořila také u stánku Voyo, kde se fanoušci mohli setkat s herci Ordinace v růžové zahradě 2 Danou Morávkovou, Kateřinou Brožovou a Veronikou Lapkovou.

Veronika Lapková s s návštěvníky ochotně vyfotila. Veronika Lapková s s návštěvníky ochotně vyfotila. | Martin Pekárek, Kateřina Baranová

Herečky Veronika Lapková a Dana Morávková losovaly tombolu. Herečky Veronika Lapková a Dana Morávková losovaly tombolu. | Martin Pekárek

Video  Zájem o vyšetření kůže a znamének byl na Blesk Ordinaci v Praze obrovský.  - Olga Nedbálková
Video se připravuje ...

Video  Martin Štípek VZP  - Kateřina Štíchová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi