Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Zakrvácený muž skočil do památníku 11. září: Udělal jsem to pro svého otce, řekl

Autor: štt - 
12. října 2023
22:02

Neznámý muž přelezl zábradlí a z výšky necelých deseti metrů skočil do mělkého bazénu. Zakrvácený se doplazil do středu památníku a před zraky desítek přihlížejících se odevzdaně a krvácející spustil do hlubin nádrže. Lékařům řekl, že „to udělal pro svého tátu“.

Světové obchodní centrum máme spojené zejména s útokem na Dvojčata. Po pěti letech byl na čtvercových základech obou budov vybudován památník připomínající ony tragické události z 11. září 2001.

Jeho autoři dbali na to, aby jeho architektura vybízela k hlubokému rozjímání. Návštěvníci proto zírají do prázdného prostoru, na jehož dně se zrcadlí tenká vrstva vody. Efekt dal i název celému uměleckému dílu – Odraz nepřítomnosti.

Tento týden zde došlo k tragické události, pro niž se těžko hledá vysvětlení. Muž přelezl ocelové zábradlí, na němž jsou vepsána jména všem obětí, a z výšky devíti metrů skočil do mělkého bazénu. Poté se zakrvácený doplazil do jeho středu, kde se nachází šest metrů hluboká nádrž. Před zraky všech přítomných se do ní odevzdaně spustil.

Několika divákům se podařilo celou událost zachytit na své mobilní telefony. Video poté umístili na sociální síť X (dříve Twitter), kde jej viděly již miliony lidí z celého světa.

Na místo ihned přijeli záchranáři a muže z propasti vysvobodili. Jednomu z ošetřujících lékařů údajně sdělil, že „to udělal pro svého tátu“. Měl poraněnou nohu a stěžoval si na bolest zad.

Dle deníku The Sun se jedná o trestně stíhanou osobu, která byla ihned vzata do vazby. Bližší důvod, proč si k zoufalému činu vybral právě newyorský památník, není znám. Policie již však v minulosti upozorňovala na to, že na veřejném místě může docházet k pokusům o sebevraždu.

Pokud máte psychické potíže, či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince důvěry 800 155 555 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.

Video  Trestně stíhaný muž (33) seskočil do Národního památníku 11. září.  - reprofoto X
Video se připravuje ...

blesik ( 12. října 2023 23:32 )

Tak z kolika metrů skočil, z šesti nebo z deseti?

Zobrazit celou diskusi