Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

12 let ji otec zavíral do klece: Dívku si lékaři spletli s divokým zvířetem

Video se připravuje ...
Autor: lim - 
4. října 2023
20:59

Je to již přes 50 let, co se stal jeden z nejděsivějších případů zneužívání. Otec svou dceru 12 let zavíral do klece, vážila pouhých 26 kilo a ve 13 letech neuměla mluvit ani chodit. Dívku dodnes označují jako jednu z tzv. „vlčích dětí“.

Genie se narodila v roce 1957 a už od útlého věku ji její psychopatický otec zavíral do klece. Clark Wiley s manželkou zplodil dohromady čtyři děti, přičemž za záhadných okolností dvě zemřely. Kromě Genie přežil i její bratr John, který si z hrůzných zážitků odnesl celoživotní následky. Jak uvádí deník The Sun, psychopatem se otec stal po smrti své matky, která zemřela při autonehodě.

Nejenže otec Genii od útlého věku zavíral do klece, ale vyhrožoval jí bitím, v naprosté tmě ji vázal do svěrací kazajky, k nočníku a k postýlce. Zakazoval jí vydávat jakékoliv zvuky a nechával dívenku podvyživenou. Měla pouhých 26 kilo a nebyla schopná chodit ani mluvit.

Matka Genie, Irene Wileyová, trpěla šedým zákalem a svého manžela se bála. Ke zvratu došlo v roce 1970, když matka odvezla Genii do nemocnice. Podle lidí, kteří Genii za více než deset let viděli, za chůze močila, slintala a plivala. Její oči nedokázaly zaostřit nebo udržet pohled a její končetiny nebyly nikdy úplně natažené, takže se potácela se zdviženýma rukama jako divoké zvíře.

Oba rodiče byli následně zatčeni a obviněni z týrání dětí. Otec se před zahájením soudního řízení zastřelil, matku z důvodu postižení zraku zprostili obvinění. Jakmile se dívenka dostala do péče doktorů, zjistilo se, že ve svých 13 letech má kognitivní funkce na úrovni jednoročního dítěte. S postupem času se dívka naučila komunikovat, hrát si, žvýkat, oblékat se a užívat si hudbu. V testech inteligence si vedla velmi dobře. Financování výzkumu ale rychle vyschlo a Genii přemístili do pěstounského domova.

Poslední informace o Genii popsal na její oslavě 27. narozenin novinář Russ Rymmer v 90. letech: „Byla to velká, potácející se žena s výrazem kravského nepochopení. Vypadala mizerně, shrbená a zřídkakdy udržela oční kontakt. Bylo to srdceryvné." Pokud Genie stále žije, měla by v současnosti pobývat na utajeném místě v kalifornské státní péči.

Video  Genie Wileyová: Nejznámější příběh vlčího dítěte  - Videohub
Video se připravuje ...

MarekBadatel ( 5. října 2023 00:39 )

Děsivé, nelidské. Chudák holka. Takhle jí úplně zničil vlastní otec. Co všechno ona musel si vytrpět.

Zobrazit celou diskusi