Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Za kačku svlíkačku! ...a stříkačku? Kalendář se sexy modelkami má hasičům ze Žulové pomoct k nové cisterně

Autor: pma - 
30. září 2023
08:28

Nová cisternová automobilová stříkačka (CAS) je snem jednotky dobrovolných hasičů v obci Žulová na Jesenicku. Zásahové vozidlo je ale nad jejich finanční možnosti. Hasiči se proto rozhodli založit veřejnou sbírku, ve které jim lidé mohou na nový vůz přispět. Mimo to mohou zájemci jednotku z Žulové podpořit i koupí reklamních předmětů. Mezi nimi je i speciální kalendář na rok 2024. Pózují v něm spoře oděné modelky s hasičskou technikou!

Dobrovolný hasičský sbor z Žulové na Jesenicku má v současné době ve své výbavě nákladní cisternu Tatra 815. Ta sice svůj účel stále plní, po více než čtvrt století jejího užívání ale odchází čerpadlo a problémy jsou i s elektroinstalací. Hasiči by si proto přáli novou cisternovou automobilovou stříkačku (CAS), ale sami na ní nemají dostatek finančních prostředků.

Vysněný vůz vyjde na zhruba deset milionů korun a takovou částku hasičům vedení obce nedokázalo poskytnout. Nepomohly by ani dotace od kraje či ministerstva vnitra. Žulovští hasiči si tak musí poradit sami, a tak 1. dubna letošního roku spustili Projekt Cisterna. V rámci akce založili transparentní účet, kam mohou zájemci přispět libovolnou částkou. Koncem září se podařilo vybrat téměř 150 tisíc korun.

Kromě sbírky se ale dobrovolní hasiči rozhodli přitáhnout zájem veřejnosti i speciálním kalendářem. V něm spoře oděné modelky pózují v přilbách mezi hadicemi, hasicími vozy a další technikou. Kalendář je k prodeji za 490 korun a zakoupit jej lze na eshopu dobrovolných hasičů z Žulové. Celý výtěžek z prodeje kalendáře i dalších reklamních předmětů sbor využije právě na Projekt Cisterna.

„Každá jeho (kalendáře, pozn. redakce) stránka je připomínkou našeho úsilí podpořit práci našich hasičů. Projekt Cisterna je dokonalou ukázkou odhodlání a zároveň důkazem síly naší komunity. Je to příběh srdce, odvahy a solidarity, který ukazuje, že když spojíme síly, můžeme dosáhnout úžasných věcí,“ popisují svůj charitativní projekt hasiči.

krapotkin ( 1. října 2023 06:57 )

To nemám zapotřebí. Mám svoji modelku doma.

krapotkin ( 30. září 2023 16:38 )

Myslíš, že Duchcov na Česko - Něnecké hranici je jiná zádel Česka ?

Donna ( 30. září 2023 11:08 )

Hlavně, že můžou svléknout rajdy 🤣🤣🤣

bre-burda ( 30. září 2023 11:00 )

Pěkný kalendář, pěkné modelky! Ty asi mají zkušenost s jinými stříkačkami než těmi od hasičů. Hasičky u nás na vsi mají poněkud odlišné tělesné proporce, ale facku bych od nich přesto držet nechtěl!

krapotkin ( 30. září 2023 09:08 )

Docela hezký hasičky. Ale nevím jak v Železné, ale u nás dostávají dobrovolní hasiči vyřazenou techniku od profíků. No snad pošlou na dobírku aspoň jeden kalendář ropušanovi, aby viděl, co všechno musí v Česku ženy dělat - nedávno se tady psalo o podobné akci Ukrajinek, to už jsme klesli na jejich úroveň ?

Zobrazit celou diskusi