Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Tři holčičky a jeden kluk! Na Liberecku se předčasně narodila tři miminka, v Novém Strašecí přišla na svět Jasmínka

Autor: pma, BLK - 
26. září 2023
10:30

Náročné chvíle za sebou mají záchranáři z Libereckého kraje a Středočeského kraje. Během uplynulého víkendu zdravotníci asistovali u čtyř předčasných porodů! V Novém Strašecí přišla dříve na svět Jasmínka, v libereckém kraji se ještě před příjezdem do nemocnice narodily dvě holčičky a jeden chlapeček.

„Dvě holčičky a jeden chlapeček se nenarodili v porodnici, jak jejich rodiče plánovali, ale trochu si svůj vstup na svět okořenili. Rodičům i miminkům gratulujeme, jsme rádi, že jsme pomohli a přejeme pevné zdraví,“ svěřili se s víkendovou zkušeností záchranáři z Libereckého kraje na sociálních sítích

Zareagovali také na časté dotazy lidí, kteří předčasným porodům diví. „Když někam jedeme my, znamená to, že někde něco nejde podle plánů. Že se někdo najednou ocitl v situaci, která vyžaduje naši rychlou pomoc. V tomto případě maminky, které neplánovaly rodit na ulici, v sanitě, doma,“ vysvětlují zdravotnici.

Často si prý někteří lidé myslí, že zdravotníci jsou v těchto neočekávaných momentech po ruce vše, co mají lékaři v porodnicích. „Nejsme porodní dům na kolečkách a řadu věcí, které v porodnicích bývají k dispozici, my si dovolit nemůžeme. Naší povinností je pomoci, pacienta dopravit do zdravotnického zařízení a co nejrychleji se vrátit na základnu. Uklidit sanitu a připravit se na další výjezd,“ doplnili liberečtí záchranáři. 

O víkendu se ale na svět chtělo i miminku v Novém Strašecí. V neděli po dvanácté hodině pomáhali řidiči Martin, Svatopluk a lékař Miloš a záchranářka Daniela nadcházející mamince. Naštěstí vše mělo dobrý konec. „Vítej mezi námi, Jasmínko. Přejeme ti, i tvé mamince, šťastný život plný zdraví, radosti a lásky," sdíleli radost středočeští záchranáři. 

Banner odkazující na kalkulačku nejvýhodnějšího životního pojištění

Video  Tatínek s rodící manželkou spěchal do porodnice. V centru Hradce Králové ale uvízli v koloně, ze které je zachránila policejní hlídka.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi