Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Jiří dostal mozkovou mrtvici: Díky záchranářům přežil bez následků, poslal jim děkovný vzkaz

Jiří poslal záchranářům krásný děkovný vzkraz
Jiří poslal záchranářům krásný děkovný vzkraz  (Autor: ZZS KHK)
Autor: jel - 
28. srpna 2023
14:23

Jiří z Královéhradeckého kraje dostal mozkovou mrtvici přímo před zraky své manželky. Vyděšená žena rychle přivolala pomoc. Sanitka byla na místě v podstatě okamžitě a záhy dorazil i vrtulník. Díky tomu vyvázl pacient bez poškození mozku. Záchranářům Jiří poslal krásný děkovný vzkaz.

K události došlo 27. července. Manželka pana Jiřího slyšela z ničeho nic ránu a šla se podívat, co se stalo. Svého muže uviděla na zemi, nebyl schopný se vyjádřit a měl povislý koutek. Velmi rychle pochopila, že jde o mozkovou mrtvici a ihned volala pomoc. Zdravotníci byli na místě během pár minut.

„Záchranáři dokázali snížit čas převozu na naprosté minimum, takže již za pár minut jsem mohl být operován ve FN v Hradci Králové,“ popsal situaci sám Jiří. „Díky tomuto rychlému a profesionálnímu zásahu, nemám žádné poškození mozku a budu si moci užívat života v celé jeho kráse,“ doplnil a dodal, že zdravotníkům velice děkuje a že se ještě chystá jim své díky vyjádřit osobně, protože zná jména těch, kteří mu pomohli. 

Záchranáři krásný vzkaz zveřejnili a dodali, že jsou za každou pochvalu velmi vděční. Ukazuje totiž podle nich, že systém funguje dobře.

Video  Jak poznáte snadno a rychle příznaky mrtvice?  - Videohub
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi