Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Záplavy na největším německém letišti: Voda cestující uvěznila v letadle!

Autor: fik - 
18. srpna 2023
15:54

Německo zasáhly vydatné deště. Letiště ve Frankfurtu ve středu večer zaplavila obrovská potopa. Bylo zrušeno několik desítek letů, cestující uvízli v letadle a nemohli se dostat ven. Pozemní odbavování bylo zastaveno na víc než dvě hodiny, několik letů muselo řízení letového provozu odklonit.

Německo, stejně jako spoustu dalších zemí v Evropě, zachvátily prudké bouřky a silný déšť. Silně postiženo bylo největší tamní letiště ve Frankfurtu, kde toto obzvláště nepříznivé počasí způsobilo řadu komplikací. 

Podle webu frankfurtského letiště bylo zrušeno více než 70 letů a přes 23 letů bylo ve vzduchu odkloněno mimo Frankfurt. Cestujících v letadlech, kterým se přistát podařilo, byli kvůli záplavové situaci uvězněno v letadle. „Pozemní odbavování bylo na více než dvě hodiny zastaveno,“ potvrdil mluvčí letiště. 

Video  Záplavy ve Frankfurt  - Twitter
Video se připravuje ...

Za běžných okolností letiště zavírá v 11 hodin večer co se týče vzletů a přistání, avšak za těchto mimořádných okolností byl tento termín prodloužen do půlnoci, aby se následující den zmírnilo zpoždění a zácpy. Podle prvních odhadů bylo postiženo několik tisíc cestujících, uvedl portál Deutsche Welle.

Německá meteorologická služba na středu večer kvůli silným bouřkám vydala varování pro celou spolkovou zemi Hesensko. Mezi osmou a jedenáctou večerní hodinou hlásil meteorologický úřad množství srážek až 60 litrů na metr čtvereční. „Meteorologové zaznamenali během jedné hodiny více než 25 tisíc blesků,“ řekla místní veřejnoprávní stanice Hessische Rundfunk.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi