Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

25 tisíc pro malého Jiříčka: Šikovné fotbalistky ve Velké Hleďsebi vybraly pro chlapce s SMA peníze

Autor: VaB - 
12. srpna 2023
07:14

Téměř 25 tisíc korun se podařilo vybrat fotbalistkám na zápase ve Velké Hleďsebi pro malého Jiříka. Chlapec trpí spinální svalovou atrofií, peníze mu pomohou například v dalších rehabilitacích nebo nákupu důležitých pomůcek.

Ženský fotbal ve Velké Hleďsebi se podařilo spojit s dobrou věcí. Turnaj několika ženských týmů se rozhodl, že podpoří malého Jiříka, který trpí vzácnou spinální svalovou atrofií. „V sobotu jsme se zúčastnili skvělé akce Ladies cup ve Velké Hleďsebi. Jednalo se o fotbalový turnaj ženských týmů, z jehož výtěžku se organizátoři rozhodli podpořit Jiříka na cestě za dalšími pokroky,“ popsali rodiče Jiříka na facebooku.

Peníze šly ze startovného a dalších příspěvků včetně daru od obce. „Podařilo se vybrat úžasnou částku 24,750 korun. Korunky v nejbližších dnech vložíme na transparentní účet, odkud nám následně pomohou s hrazením rehabilitací a pomůcek,“ dodávají.

Podle rodičů šlo navíc o vůbec první takovou akci na hřišti po dlouhých pěti letět. „Chceme obrovsky poděkovat každému, kdo se na akci podílel! Děkujeme jak za finanční pomoc, tak za spoustu dárečků pro Jiříka i pro Honzíka, a také hlavně za naprosto úžasný den, který jsme s vámi mohli strávit,“ zakončují.

Jiřík je jedním z dětí, kterým se v České republice dostalo zázračného léku Zolgensma. Díky jeho aplikaci a neustupujících rehabilitací se jeho stav den co den lepší. Nikdo zřejmě nikdy nevěřil tomu, že bude chodit.  

Video  Jiříček s SMA udělala další pokrok  - Facebook
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi