Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Tragický osud narkomanky Katky (46): Válí se v ulicích Prahy pod vlivem drog!

Aktualizováno -
26. července 2023
12:01
Autor: fik, zf - 
2. července 2023
08:26

Smutný osud nejslavnější české narkomanky Katky ze stejnojmenného dokumentu režisérky Heleny Třeštíkové. Katka Bradáčová (46) se již přes dvacet let motá v bludném kruhu drog, prostituce a krádeží, ze kterého se jí stále nedaří uniknout. Jak to s ní vypadá dnes?

Odstrašující případ dnes již šestačtyřicetileté Katky Bradáčové znají v Česku snad všichni a to hlavně díky časosběrnému dokumentu, jehož autorkou je Helena Třeštíková. 

Režisérka začala dokument natáčet v roce 1996, kdy Katce bylo 19 let a v terapeutické komunitě v Němčicích se léčila se svou drogovou závislostí, se kterou v té době bojovala už čtyři roky. Film zachycuje celých třináct let v životě Katky.

Od premiéry uběhlo už 15 let a Katce se i přes mnohé pokusy ze spárů závislosti dostat nepodařilo. V minulosti několikrát léčbu podstoupila, ale vždy neúspěšně. S drogami dokonce nepřestala ani v těhotenství a dceru Terezku dnes vychovává babička. 

Katka byla rodičovských práv zbavena už v roce 2010. Terezka, které je dnes patnáct let, žije s babičkou, chodí na střední školu, stará se o babičku i zvířata a natáčí videa na TikTok. „Chci do světa posílat lásku a sílu těm, kteří to mají podobné jako já, nebo těm, co to potřebují. To, jakou mám biologickou maminku, mě velmi mrzí. Já ale nejsem ona a ani nikdy nebudu,“ vyjádřila se Terezka. 

Jak se Katce daří dnes? 

Katka má za sebou bohatou historii s užíváním drog, prostitucí, krádežemi a žebráním na ulici. Přestože měla v životě světlá období, dostala se z ulice, přestala s nelegálními aktivitami a chodila na metadonovu léčbu. Tyto naděje na lepší vyhlídky nikdy netrvaly příliš dlouho. Katka dnes pravděpodobně opět žije na ulici. Na počátku července byla v pražských ulicích spatřená pod vlivem narkotik. 

Video  Smutný pohled na narkomanku Katku Bradáčovou (46)  - Blesk.cz
Video se připravuje ...