Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Děti přežily 40 dní v džungli díky pytlíku mouky: Srdcervoucí první slova zachráněné holčičky (13)

Autor: jel - 
14. června 2023
05:00

Neuvěřitelný příběh čtyř malých sourozenců z Kolumbie šokoval svět. Děti přežily samy v džungli neuvěřitelných 40 dnů, než je našli záchranáři. Zvládly to především díky třináctileté Lesly. Zachránil je i pytlík mouky, který byl v letadle. První slova, která dívenka řekla zachráncům, jsou opravdu bolestivá.

Malé letadlo Cessna 206 se zřítilo 1. května doprostřed džungle v amazonském pralese v Kolumbii. Pilot i průvodce, kteří letadlem cestovali, zemřeli ihned po nehodě. Magdalena Mucutuy Valenciaová utrpěla vážná zranění a čtyři dny po havárii také zemřela. Její čtyři děti Lesly (13), Soleiny (9), Tien Noriel (5) a teprve roční Cristin zůstaly v džungli úplně samy.

Máma je mrtvá

Statečná Lesly se ale dokázala o své mladší sourozence postarat a všechny čtyři děti byly po dlouhých čtyřiceti dnech nalezeny živé. Jeden ze záchranářů, Nicolas Ordonez Gomes, podle Daily Mirror popsal, co se dělo, když sourozence našli. Lesly držela v náručí nejmenšího sourozence a běžela k nim. První, co jim dívenka řekla, prý bylo: „Jsem hladová a máma je mrtvá“.

Video  První video dětí zachráněných z amazonského pralesa  - Twitter
Video se připravuje ...

Děti pochází z komunity původních obyvatel a podle jejich strýce Fidencio Valencia jim právě toto pomohlo přežít. Děti z kmene Huitoto se totiž učí lovit, rybařit a rozeznávat jedlé plody už v útlém věku. 

„Když letadlo havarovalo, vynesly z trosek pytel mouky a s tím přežily,“ sdělil strýc mediím. Dodal, že poté, co jim došla manioková mouka, jedly semena rostlin, které znaly. Aby se ukryly před predátory, skrývaly se v korunách stromů.

Sourozenci byli převezeni do nemocnice, kde budou hospitalizováni asi tři týdny. Strýc uvedl, že stav dětí se zlepšuje. Zatím jedí jenom velice málo. Rodina s dětmi komunikuje, ale také se jim snaží dát prostor, aby se vzpamatovaly z prožitého šoku.

verka1 ( 14. června 2023 11:42 )

Sourozenci jsou velcí bojovníci 👍

Zobrazit celou diskusi