Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Holčičku (†11) zastřelil zdrogovaný soused (71): Maminka svírala umírající dceru v náručí!

Autor: rc - 
13. června 2023
16:05

Tragédií skončila hádka mezi sousedy v malé francouzské obci Saint-Herbot. Holčička Solaine Thorntonová (†11) si hrála se svou mladší sestřičkou na zahradě, když soused (71) po hádce s jejich otcem vzal pušku a spustil palbu. Solaine zastřelil. Její máma Rachael svou dceru svírala v náručí, zatímco holčička umírala.

Záchranné složky v neděli večer zasahovaly ve francouzské obci Saint-Herbot, která leží v regionu Bretaň. Do křížku se tam dostali sousedi. Jejich spor nakonec skončil tragickou střelbou. Jednasedmdesátiletý Dirk Raats, který je původem z Nizozemska, vzal svou pušku a začal střílet po rodině Thorntonových.

Podle informací britského deníku Dail Mail byl mezi nimi dlouhodobý spor ohledně pozemku. Senior je údajně již v minulosti ohrožoval zbraní. Poté, co se rodina na místo přestěhovala, začala dělat změny kolem svého domku. Raatsovi údajně vadilo, že pokáceli porost na své zahradě a nainstalovali tam dětské hřiště.

Tragický konec grilování

V neděli večer se rodina rozhodla grilovat. Jejich dvě dcerky Solaine, které bylo pouhých jedenáct let, a její osmiletá sestřička Celeste, si hrály na zahradě. Solaine se zrovna houpala na houpačce, když začal zničehonic Raats střílet.

Zděšená Celeste začala utíkat a přivolala na pomoc rodinného přítele Pierra Leroye. „Zabili moji sestřičku a střelili mého tatínka,“ řekla prý Leroyovi. „Běželi jsme tam a holčička byla mrtvá a máma ji držela v náručí a křičela,“ popsal Leroy otřesnou scénu.

Policejní vyjednávání

Otce Adriana zasáhla střela do hlavy a v současné chvíli je v kómatu. Máma Rachael utrpěla zranění zad a hlavy. Oba dva museli podstoupit operaci. Solaine byla zraněna tak, že neměla šanci přežít. Podle informací britského deníku BBC skončil Raats ve vazbě. Po střelbě se zabarikádoval v domě, ale nakonec se po vyjednávání vzdal policii.

V pondělí 12. června se objevil před soudem, u něhož vypověděl, že nechápe, co se stalo. „Co se stalo, je naprosto příšerné. Nechápu to,“ uvedl. Ve chvíli, kdy spustil palbu, byl pod vlivem alkoholu a drog. Policisté v jeho domě našli velké množství konopí. Muž čelí obvinění z vraždy a pokusu o vraždu. V případě shledání vinny mu hrozí i doživotí.  

Adrian i Rachel pochází z britského Oldhamu. Do obce Saint-Herbot se přestěhovali v roce 2019. Předtím žili v jiných částech Francie. Rodina byla mezi místními oblíbená. Rachael podle sousedů byla velice milá a laskavá. Pracovala jako pečovatelka. Manželé prý vždy rádi pomáhali při pořádání vesnických zábav.

Video  Mladík střílel plynovkou do zastávky plné lidí  - městská policie Praha
Video se připravuje ...

Lomikel ( 14. června 2023 06:03 )

na některé zločiny by trest smrti byl tím jedině správným a odpovídajícím trestem.

Kristýna Fla ( 13. června 2023 20:32 )

Někdy už je toho hluku odevšad tolik, že už někomu prostě hrábne. Poslouchejte celý den pištění dětí, kopání do míče na bránu, večerní grilování. Začala sezóna, tak ať toho není víc.

msamec3 ( 13. června 2023 20:18 )

To by měli jeho zastrelit

darkmarek ( 13. června 2023 18:38 )

A proto tolik čechů chlastá a přitom nadává na konopí. Protože když se napijou tak všechno ví nejlíp. Vždyť i ty lístečky konopí nevypadají normálně to není jak nádherný javorový listy třeba.

darkmarek ( 13. června 2023 18:27 )

Zapomněli napsat že si předtím vzal paralen a že často pil kojeneckou vodu. A co je nejhorší v noci spal nahatej! Takže doporučuji namátkově kontrolovat v noci lidi jestli nespí nazí. Copak alkohol ten je svatej oproti tomuhle proto taky skoro každej čech pravidelně chlastá.

Zobrazit celou diskusi