Hlídka strážníků při výjezdu ze služebny v Táborské ulici v Praze 4 uslyšela výstřel. Nemusela dlouho pátrat, když kolem ní projel stříbrný VW Golf, bylo vše jasné. Na místě spolujezdce seděl mladík a v ruce měl zbraň namířenou k zastávce MHD, kde stáli lidé. Naštěstí se nikomu nic nestalo. 

„Strážníci auto zastavili a za pomoci namířené střelné zbraně posádku vyzvali, aby vystoupila ven. Ve vozidle se nacházeli tři mladíci věku 18, 19 a 20 let, u spolujezdce řidiče vedle sedačky ležela krátká střelná zbraň,“ sdělila mluvčí městské policie Irena Seifertová. 

Plynovka

Provedenou kontrolou bylo zjištěno, že se jedná o plynovou pistoli. Další se nacházela v příhrádce. Všichni uvedli, že si osmnáctiletý kamarád koupil novou zbraň a chtěl si ji vyzkoušet. Když projížděli kolem zastávky, namířil pistoli do domů a jednou vystřelil. 

Strážníci si všimli, že má dvacetiletý řidič poupravené registrační značky tak, aby je nebylo možné přečíst. „Test na alkohol i drogy byl jak u střelce, tak řidiče negativní,“ řekla Seifertová. 

Video
Video se připravuje ...

Mladík střílel plynovkou do zastávky plné lidí. městská policie Praha

Fotogalerie
3 fotografie